Δυσλειτουργία καταπέλτη της πλωτής γέφυρας του διαύλου Λευκάδας - Σύγκρουση Ε/Γ-Τ/Ρ με Ι/Φ - Α/Ψ στη Σκιάθο - Εντοπισμός αλλοδαπών στην Κω και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή ταχυπλόου που τους μετέφερε

Δυσλειτουργία καταπέλτη της πλωτής γέφυρας του διαύλου Λευκάδας - Σύγκρουση Ε/Γ-Τ/Ρ με Ι/Φ-Α/Ψ στη Σκιάθο - Εντοπισμός αλλοδαπών στην Κω και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή ταχυπλόου που τους μετέφερε 
 
  Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκάδας μεσημβρινές ώρες σήμερα, για τη δυσλειτουργία ανύψωσης του καταπέλτη της πλωτής γέφυρας ''ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ'' Ν.Π. 26, από την πλευρά της Αιτωλοκαρνανίας.
  Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας απαγορεύτηκε η λειτουργία της γέφυρας για τη διέλευση των σκαφών, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα την γέφυρα οργανισμό.
 
 *****
   Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Σκιάθου για την σύγκρουση του επιβατηγού-τουριστικού σκάφους ''ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ'' Ν.Σ. 161 με το ιστιοφόρο-αναψυχής σκάφος ''GANDALF'' σημαίας Ιταλίας, στη θαλάσσια περιοχή ''ΠΛΑΚΕΣ'' Σκιάθου, με επιβαίνοντες δύο (02) ημεδαπούς και επτά (07) αλλοδαπούς αντίστοιχα.
   Το  ''ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ'' ρυμουλκήθηκε από αλιευτικό σκάφος έως το λιμένα Σκιάθου με υλικές ζημιές στην πλώρη και σε υπερκατασκευή επάνω από το κύριο κατάστρωμα, ενώ το ''GANDALF'' κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια στο λιμάνι της Σκιάθου με μικρές εκδορές στην πλώρη. Από τη σύγκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.     
  Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΜΗΤΕΡΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ'' μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.  
   *****
  Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κω, για ύπαρξη αλλοδαπών στην παραθαλάσσια περιοχή ''ΛΑΜΠΗ''.
  Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή όπου εντόπισαν ταχύπλοο σκάφος επί της ακτογραμμής, το οποίο είχε ακινητοποιήσει στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια περιπολίας FRONTEX από ξηράς, με επιβαίνοντα και χειριστή έναν 38χρονο αλλοδαπό. Στην περιοχή εντοπίστηκαν επιπλέον, δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί τους οποίους είχε αποβιβάσει νωρίτερα ο 38χρονος αλλοδαπός από το ταχύπλοο σκάφος και ο οποίος αναγνωρίστηκε  από τους αλλοδαπός ως ο διακινητής τους.
  Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Κω, ενώ συνελήφθη ο 38χρονος διακινητής.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL