Έλεγχοι στην ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας

Βραδινές ώρες χθες, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ν. Μηχανιώνας, στη ράμπα φορτοεκφόρτωσης ιχθύων της ιχθυόσκαλας δημοσίου Νέας Μηχανιώνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης από φορτηγό όχημα Δ/Χ, εξήντα (60) κιλά ιχθείς του είδους κουτσομούρα, υπολειπομένων διαστάσεων 06-08εκ. (αντί του προβλεπόμενου 11εκ.).

Κατά του ιδιοκτήτη του αλιευτικού σκάφους που είχε αλιεύσει και διαθέσει προς πώληση τα ανωτέρω αλιεύματα κινήθηκαν οι διαδικασίες επιβολής  διοικητικών κυρώσεων.

Επίσηςστην εν λόγω περιοχή, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε ομοίως από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης από φορτηγό ψυγείο όχημα:

  • σαράντα οχτώ (48) κιλά ιχθείς του είδους μπακαλιάρος, υπολειπομένων διαστάσεων 14-17εκ. (αντί του προβλεπόμενου 20εκ.),
  • δώδεκα κιλά (12) κιλά ιχθείς του είδους γλώσσα, υπολειπομένων διαστάσεων 14-18εκ. (αντί του προβλεπόμενου 20εκ.).

Τα ανωτέρω αλιεύματα είχαν διατεθεί από εταιρεία εμπορίας ιχθύων με έδρα το «ΑΪΒΑΛΙ» Τουρκίας σε ιχθυέμπορο με έδρα την ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας με σκοπό την εμπορία και πώληση τους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή διενεργείται προανάκριση.

Τέλος,πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε ανάλογους ελέγχους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης από φορτηγό ψυγείο όχημα:

  • σαράντα οκτώ (48) κιλά ιχθείς του είδους κολιός, υπολειπομένων διαστάσεων 13-15εκ. (αντί του προβλεπόμενου 18εκ.),
  • ογδόντα τέσσερα (84) κιλά ιχθείς του είδους λυθρίνι, υπολειπομένων διαστάσεων 12-13εκ. (αντί του προβλεπόμενου 15εκ.),
  • δώδεκα κιλά (12) κιλά ιχθείς του είδους σαφρίδι, υπολειπομένων διαστάσεων 12-13εκ. (αντί του προβλεπόμενου 15εκ.),
  • εξήντα οχτώ κιλά (68) κιλά ιχθείς του είδους μπακαλιάρος, υπολειπομένων διαστάσεων 14-17εκ. (αντί του προβλεπόμενου 20εκ.) και

Από την Λιμενική Αρχή Ν. Μηχανιώνας βεβαιώθηκαν τρεις (03) διοικητικές παραβάσεις σε τρεις (03) εταιρείες εμπλεκόμενες στη παράνομη κατοχή και εμπορία ανωτέρω αλιευμάτων.

Όλα τα ανωτέρω κατασχεμένα αλιεύματα φυλάσσονται σε ψυκτικό θάλαμο ιχθυόσκαλας και πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

======================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν, χθες, οι παρακάτω μεταφορές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 88χρονου, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι Πλατανιά Μαγνησίας, με το Ε/Γ–Τ/Ρ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΙΙ» Ν.Σκιάθου 32 και
  • 21χρονου, από το λιμάνι Αγίου Κήρυκου στο λιμάνι Καρλοβασίου, με το Ε/Γ–Δ/Ρ «ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ» Ν.Σ. 965.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL