Σύλληψη για ναρκωτικά στον Πειραιά

Σύλληψη για ναρκωτικά στον Πειραιά - Βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ «ΧΧΙΧ» Ν.Π. 10232 στον Πειραιά – Σύλληψη παράνομου μετανάστη και διακινητή του στην Πάτρα

Συνελήφθη, βραδινές ώρες σήμερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σε συνεργασία με προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, 22χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε στην περιοχή της Καλλιθέας να κατέχει μία πλαστική σακούλα με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού βάρους 1.040 γραμμαρίων.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατ‘ οίκον έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του συλληφθέντος, όπου βρέθηκαν μία (01) πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού βάρους 19,3 γραμμαρίων, ένα (01) αυτοσχέδιο τσιγάρο με αποσπάσματα ινδικής κάνναβης συνολικού βάρους 0,7 γραμμαρίων, δύο (02) μεταλλικές σιδερογροθιές και χρηματικό ποσό 1.080 ευρώ και 40 δολαρίων Η.Π.Α.

Από το Γραφείο Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες, το χρηματικό ποσό   και οι μεταλλικές σιδερογροθιές.

===========================

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Υ/Γ «ΧΧΙΧ» N.Π. 10232, ότι ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Αίγινα – Αγκίστρι με 30 επιβάτες και ενώ βρισκόταν εντός του λιμένα Πειραιά, διαπιστώθηκε εμπλοκή ξένου αντικειμένου στην κεντρική αναρόφηση.

Το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Πειραιά και αποβίβασε τους 30 επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν με επόμενα δρομολόγια.

Από την Λιμενική Αρχή Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

===========================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. όχημα, ο 47χρονος οδηγός, διότι μετέφερε έναν αλλοδαπό, που κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. όχημα και τα ανωτέρω πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.   

 

Σχετικά αρχεία: 

Wildcard SSL