Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση και διαφήμιση ιδιωτικού πλοίου αναψυχής στο Βόλο

Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση και διαφήμιση ιδιωτικού πλοίου αναψυχής στο Βόλο
 
 
Στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διαπιστώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, ότι το ιδιωτικό πλοίο αναψυχής “LAMARETTA” σημαίας Η.Π.Α/Delaware 7908 AJ, τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης, κατά παράβαση του Ν.4256/2014.
Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο των εγγράφων του σκάφους στον επιβατηγό λιμένα Βόλου, διαπιστώθηκε ότι οι επτά (07) αλλοδαποί που επέβαιναν σε αυτό, κατέβαλαν στον Πλοίαρχο και συνιδιοκτήτη του εν λόγω σκάφους, συνολικό ποσό περίπου χιλίων πενήντα ευρώ (1.050€), για τη χρονική περίοδο από 17/07/2018 έως 28/07/2018, με λιμένα επιβίβασης τη Σκόπελο Μαγνησίας και λιμένα αποβίβασης το Βόλο Μαγνησίας, χωρίς να υφίσταται η απαιτούμενη εκ του Νόμου άδεια. 
Επίσης, διαπιστώθηκε η διαφήμιση του ανωτέρω πλοίου αναψυχής για εκμετάλλευση στην Ελλάδα, σε ηλεκτρονικές σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και ιστότοπο, κατά παράβαση των διατάξεων του ως άνω Νόμου. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών και ποινικών κυρώσεων κατά του υπαιτίου, σύμφωνα με τον ανωτέρω Νόμο και το άρθρο 414 Π.Κ. ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους.
               Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.hcg.gr 
     
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL