Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή στη Μυτιλήνη–Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο–Θάνατος μέλους πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ρόδο–Θάνατος επιβάτιδος εντός Ε/Γ–Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα–Θάνατος λουόμενου στο Πόρτο Λάγος-

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή στη Μυτιλήνη – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Θάνατος μέλους πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ρόδο – Θάνατος επιβάτιδος εντός Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα – Θάνατος λουόμενου στο Πόρτο Λάγος – Προσάραξη Τ/Ρ-Ε/Π στην Αίγινα  
 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα ενός (51) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς επίσης και στη σύλληψη του χειριστή της λέμβου που τους μετέφερε.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αεροδρομίου ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη, στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.    
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
*****
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα πέντε (45) αλλοδαπών προέβη,   πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX κατά τη διάρκεια περιπολίας του στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018”
Συγκεκριμένα, πλήρωμα ανωτέρω πλωτού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Σάμου,  λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους προέβη, στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
             
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν.Ρ. 06, ότι 52χρονος ημεδαπός, μέλος πληρώματος του εν λόγω πλοίου, χρήζει άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Άμεσα από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, προσωπικό του οποίου διαπίστωσε το θάνατό του 52χρονου, με τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Ρόδου. 
Η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “CRUISE OLYMPIA” σημαίας Ιταλίας, ότι κατά τον κατάπλου του πλοίου στον οικείο λιμένα προερχόμενο από λιμένα Ανκόνας Ιταλίας, 55χρονη επιβάτης, είχε απολέσει τις αισθήσεις της.
Με τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα της Ηγουμενίτσας, η 55χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Εργαστήριο  Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
 
*****
 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, 75χρονος ημεδαπός, από τη  θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ” νομού Ξάνθης.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πόρτο Λάγους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.
 
*****
 
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για πιθανή προσάραξη  του Τ/Ρ-Ε/Π σκάφους “URSA MINOR” Ν.Π. 11670, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το βρισκόταν έξω από το λιμάνι της Αίγινας.
Άμεσα στο σημείο έσπευσε το ιδιωτικό σκάφος “ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι RESCUE” Τ.Α. 203, στο οποίο επέβαιναν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι το “URSA MINOR” είχε επικαθήσει σε αμμώδη περιοχή, ενώ στη συνέχεια με την συνδρομή του αποκολλήθηκε και κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Αίγινας.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
 
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL