Παροχή συνδρομής σε ακυβέρνητο Τ/Χ στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Σύρου και ν. Τήνου-Προσάραξη Ι/Φ και παροχή συνδρομής στην Κέρκυρα-Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στην Κω-Πτώση Ι.Χ.Ε οχήματος στη θάλασσα στη ν. Θήρα-

Παροχή συνδρομής σε ακυβέρνητο Τ/Χ σκάφος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Σύρου και ν. Τήνου-Προσάραξη Ι/Φ σκάφους και παροχή συνδρομής στην  Κέρκυρα-Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στην Κω-Πτώση Ι.Χ.Ε οχήματος στη θάλασσα στη ν. Θήρα-Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και στην Πάτρα-Διακομιδές ασθενών
 
   Ενημερώθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Σύρου και Τήνου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ακυβερνησία του Τ/Χ σκάφους ''ΣΑΛΟΥΒΑΡΔΟΣ'' Λ.Π. 7643-Ε', με έναν ημεδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Σύρου και Τήνου.
   Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ιδιωτικό ταχύπλοο σκάφος όπου εντόπισαν  το ''ΣΑΛΟΥΒΑΡΔΟΣ'', ενώ στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το ταχύπλοο, με τη συνοδεία διαδοχικά δύο περιπολικών σκαφών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Λαυρίου με ασφάλεια.
 
         *****
    Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για την προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Σέρπα Κέρκυρας.
  Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής, όπου εντόπισε το ιστιοφόρο ''SHREK'' σημαίας Γαλλίας, με τρεις επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και το οποίο είχε αποκολληθεί με ιδία μέσα.
  Το ''SHREK'', οδηγήθηκε με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους στη μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.
    Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν διαπιστώθηκε εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση.
   Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
          *****
  Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κω, για ύπαρξη αλλοδαπών στην παραθαλάσσια περιοχή ''ΨΑΛΙΔΙ'' της ν. Κω.
   Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής από ξηράς, όπου εντόπισαν δεκαέξι (16) αλλοδαπούς καθώς και ένα πολυεστερικό ταχύπλοο σκάφος προσαραγμένο στην ακτή.
    Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω, ενώ αναγνωρίστηκε  και συνελήφθη ο 22χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.
            
          *****
  Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, για την πτώση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στη θαλάσσια περιοχή του 'Εξω Γυαλού ν.Θήρας, με δύο επιβαίνοντες, λόγω λάθους χειρισμού του οδηγού κατά την προσπάθειά του να πραγματοποιήσει αναστροφή.
  Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη του οικείου Λιμεναρχείου, όπου διαπίστωσαν ότι οι δύο επιβαίνοντες είχαν εξέλθει του οχήματος με τη βοήθεια αλιέα και το όχημα μέσα στη θάλασσα.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ενώ το Ι.Χ.Ε ανελκύθηκε από γερανοφόρο όχημα.    
    Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
             *****
  Στη σύλληψη 26χρονου αλλοδαπού  προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
   Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
   Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο.
 
               *****
  Στη σύλληψη επτά (07) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
   Οι ανωτέρω αλλοδαποί, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά, κλαπέντα και  ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
   Συγκεκριμένα, τρεις αλλοδαποί ηλικίας 31, 29 και 47 ετών κατείχαν και επέδειξαν πλαστά έγγραφα, ένας ηλικίας ηλικίας 38 ετών κατείχε και επέδειξε  κλαπέν έγγραφο άλλου προσώπου, ενώ ένας 53χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλο προσώπου με την άμεση συνέργεια δύο ακόμη αλλοδαπών ηλικίας 25 και 42 ετών.
      Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα. 
    *****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, απογευματινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
-78χρονης και 73χρονου από το λιμένα Κύθνου στο λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-65χρονου από το λιμένα Κεραμωτής στο λιμένα Θάσου, με το Ε/-Ο/Γ ''ΘΑΣΟΣ ΙΙ'' Ν.Π. 11836.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL