Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω -

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω - Παροχή συνδρομής σε Ε/Γ-Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφος στη Μύκονο - Θάνατος λουόμενου στη Ζάκυνθο - Διακομιδές ασθενών

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση οχτώ (08) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, πνευστή λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, βραδινές ώρες χθες, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ-Ι/Φ ''ANADEA'' σημαίας Κροατίας ότι χρήζει συνδρομής στη θαλάσσια περιοχή ''ΠΛΥΝΤΡΙ'' ν. Μυκόνου, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσαν το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΠΑΘΟΣ'' Ν.Π. 11386 και το Τ/Χ ''ΖΑΦ16'' Τ.Μ. 547 με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που εντόπισαν και ρυμούλκησαν το εν λόγω σκάφος, το οποίο προσδέθηκε με ασφάλεια εντός του κόλπου ''ΠΛΥΝΤΡΙ'' ν. Μυκόνου, όπου δύτης διαπίστωσε την εμπλοκή σχοινιού επί της προπέλας του.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από ον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ''ΣΕΛΗΝΑ'' βορειοδυτικά ν. Ζακύνθου, 47χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 74χρονου από το λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

  • 65χρονου και 34χρονης αλλοδαπής από το λιμένα Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΘΑΣΟΣ'' Ν.Π. 11657 και

  • 27χρονου αλλοδαπού από το λιμένα ν. Ίου στο λιμένα Αθηνίου ν. Θήρας με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ'' Ν.Ν. 57.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL