Προσάραξη Ι/Φ-ΚΑΤ σκάφους στην Ιερισσό – Τραυματισμός επιβάτη σε Κ/Ζ πλοίο στην Κέρκυρα – Διακομιδές ασθενών

Προσάραξη Ι/Φ-ΚΑΤ σκάφους στην Ιερισσό – Τραυματισμός επιβάτη σε Κ/Ζ πλοίο στην Κέρκυρα – Διακομιδές ασθενών
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ιερισσού, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης του Ι/Φ-ΚΑΤ ''SPOSMOKER'' σημαίας Γερμανίας, σε βραχώδη περιοχή στην παραλία Βαλτί Όρμου Συκιάς Σιγγιτικού κόλπου και συγκεκριμένα σε απόσταση 15 μέτρων από την ακτή.
Από το περιστατικό έχει παρατηρηθεί εισροή υδάτων, ενώ οι οχτώ (08) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, αιτήθηκαν συνδρομή δύτη. Στο σημείο κατέπλευσε και παραμένει περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
***** 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για τον τραυματισμό 76χρονου αλλοδαπού επιβάτη του Κ/Ζ “OOSTERDAM” σημαίας Ολλανδίας, το οποίο είχε καταπλεύσει στον οικείο λιμένα, προερχόμενο από λιμένα Ταορμίνα Ιταλίας.
Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στην Γενική Κλινική Κέρκυρας “ΑΛ. ΜΑΣΤΟΡΑΣ”, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Κατά δήλωση του 76χρονου ενώ βρισκόταν στο χώρο του θεάτρου του ανωτέρω πλοίου, έχασε την ισορροπία του στα σκαλοπάτια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.
 
***** 
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές και μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
15χρονης από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10032,
87χρονης και 69χρονης από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.Ν. 64 και
77χρονου από το λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL