Τραυματισμός αλλοδαπού κατά τη διενέργεια εκτέλεσης θαλάσσιου μέσου αναψυχής στη Θήρα – Προσάραξη Ι/Φ-Α/Ψ σκάφους στα Μουδανιά – Τραυματισμός ναυτικού στην Πάρο – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στο Πόρτο Λάγος

Τραυματισμός αλλοδαπού κατά τη διενέργεια εκτέλεσης θαλάσσιου μέσου αναψυχής στη Θήρα – Προσάραξη Ι/Φ-Α/Ψ σκάφους στα Μουδανιά – Τραυματισμός ναυτικού στην Πάρο – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στο Πόρτο Λάγος
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Θήρας, για τραυματισμό 39χρονου αλλοδαπού, κατά τη διενέργεια εκτέλεσης θαλάσσιου μέσου αναψυχής και συγκεκριμένα υδροπροωθούμενης ανύψωσης (flyboard), στη θαλάσσια περιοχή “ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ” ν.Θήρας. 
Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας όπου νοσηλευόταν ο ανωτέρω, διαπιστώνοντας πως είχε υποστεί κατάγματα και θλαστικά τραύματα στην κάτω γνάθο καθώς και κάταγμα στο αριστερό χέρι, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η αεροδιακομιδή του στο Νοσοκομείο Αθηνών “ΑΤΤΙΚΟ”, για περαιτέρω νοσηλεία.
Ειδικότερα, ο 39χρονος αλλοδαπός μαζί με άλλα επτά (07) άτομα είχαν ναυλώσει την 30/07/2018 το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΜΟΛ ΕΥΑ” Ν.Π. 11278, με Κυβερνήτη τον 38χρονο ιδιοκτήτη του σκάφους, με λιμένα αφετηρίας τα Χανιά και προορισμό τη ν.Θήρα. 
Μεσημβρινές ώρες χθες, ο 39χρονος αλλοδαπός κάνοντας χρήση του εξοπλισμού του σκάφους, προκειμένου να διενεργήσει υδροπροωθούμενη ανύψωση, έχασε τον έλεγχο του υποπόδιου συστήματος, με αποτέλεσμα κατά την πτώση του να προσκρούσει επί του θαλάσσιου μοτοποδήλατου “ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΑΙΡΗ” Τ.Π. 2102-Β', με το οποίο συνδεόταν, Κυβερνήτης του οποίου ήταν ο 38χρονος. 
Από τη Λιμενική Αρχή Θήρας συνελήφθη ο Κυβερνήτης του “ΣΜΟΛ ΕΥΑ”, για παράβαση του άρθρου 309 Π.Κ. (επικίνδυνη σωματική βλάβη), ο οποίος κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.
Επιπροσθέτως από την οικεία Λιμενική Αρχή, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά του 38χρονου κατά παράβαση του άρθρου 7 παρ. 1Α του Ν.4256/2014 (σύνταξη και αποδοχή ανακριβούς ναυλοσύμφωνου), διότι, δεν έφερε ενημερωμένη κατάσταση επιβαινόντων. Επίσης, κατά δήλωση των επιβατών, το “ΣΜΟΛ ΕΥΑ” είχε ναυλωθεί έναντι του ποσού των 3.900€, ενώ στο ναυλοσύμφωνο που είχε κατατεθεί στο Α' Λιμενικό Τμήμα Χανίων, αναγραφόταν πως ο συνολικός ναύλος ανερχόταν στο ποσό των 2.500€.
 
***** 
 
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Άνδρου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για την προσάραξη του Ι/Φ-Α/Ψ “FAITH” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, με έναν (01) επιβαίνοντα, σε βραχώδη ακτή, στο λιμένα Αγίου Νικολάου “ΞΥΝΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙΟΥ” Χαλκιδικής.
Άμεσα στην περιοχή μετέβη από ξηράς περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από θαλάσσης έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Τ/Χ σκάφος “MIRAGGIO” Τ.Θ. 577Β', το οποίο ρυμούλκησε ασφαλώς το “FAITH” σε μαρίνα  ξενοδοχείου περιοχής. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
Το Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγόρευσε τον απόπλου του ανωτέρω σκάφους μέχρι αποκατάσταση της βλάβης.
 
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάρου, για τραυματισμό 56χρονου μέλους πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ” Ν.Π. 10883, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς Πάρο. 
Συγκεκριμένα ο ανωτέρω τραυματίστηκε στο δεξί χέρι, μεταξύ αντίχειρα και δείκτη, μετακινώντας καβαλέτα.
Με τον κατάπλου του “ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ” στον λιμένα Πάρου, ο 56χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πάρου, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, εξήλθε.
 
*****
 
Μία θαλάσσια χελώνα, του είδους Καρέτα – Καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΑΪ ΓΙΑΝΝΗ” Αβδήρων Ν. Ξάνθης.
Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πόρτο Λάγους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL