Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Μήθυμνα –

Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου – Εντοπισμός  και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Μήθυμνα – Προσάραξη πλοίου αναψυχής στην Κω – Ελαφρύς τραυματισμός υποβρύχιου αλιέα στη Μεγίστη – Διακομιδές ασθενών 
 
Γίνεται γνωστό ότι η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου θα παραμείνει κλειστή και δεν θα λειτουργεί για την εξυπηρέτηση αναγκών ναυσιπλοΐας κατά το βράδυ από την 15/08/18 προς την 16/08/18.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τεσσάρων (34) αλλοδαπών και στη σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, τα οποία βρίσκονταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''. 
Ειδικότερα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΛΑΜΝΑΣ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, υπό την επίβλεψη του περιπολικού  σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.
 
*****   
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Κω, για προσάραξη του σκάφους αναψυχής “DEAR LILA” σημαίας Τουρκίας, με εννέα (09) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑΣ” ν. Κω.
Άμεσα στο σημείο, μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ρ/Κ “ΑΝΤΩΝΙΟΣ” Ν.Π. 7062, το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΜΑΡΙΑ” Ν.Κ. 73 καθώς και το Ρ/Κ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡ” Ν.Π. 8481, με τη συνδρομή του οποίου το “DEAR LILA” αποκολλήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα και ρυμουλκήθηκε στον λιμένα Κω, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου προσδέθηκε με ασφάλεια, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Κω απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον οργανισμό που το παρακολουθεί.
 
***** 
Για σωματική βλάβη από αμέλεια, συνελήφθη ένας 43χρονος, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μεγίστης.
Συγκεκριμένα ένας 35χρονος κατά τη διενέργεια υποβρύχιας αλιείας στη θαλάσσια περιοχή “ΠΛΑΚΕΣ” ν. Μεγίστης, είδε πλαστικό σκάφος λευκού χρώματος με χειριστή τον ανωτέρω 43χρονο, να κατευθύνεται προς το μέρος του, με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή μαζί του, προκαλώντας του ελαφρύ τραυματισμό στον αριστερό ώμο.
Από το Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 43χρονος χειριστής του σκάφους, ο οποίος κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος.
 
*****   
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
- 37χρονου αλλοδαπού από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου, με  το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV” Ν.Ν. 64 και 
- 43χρονης από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου με  το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV” Ν.Ν. 64 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL