Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενης αλλοδαπής στην Κέρκυρα – Έρευνες προς εντοπισμό χειρίστριας κανό στη Σάμο – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενης αλλοδαπής στην Κέρκυρα – Έρευνες προς εντοπισμό χειρίστριας κανό στη Σάμο – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό αγνοούμενης 18χρονης αλλοδαπής, η οποία σύμφωνα με δήλωση οικείου της είχε εισέλθει με πολιτική περιβολή στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ''ΣΙΔΑΡΙΟΥ'' ν. Κέρκυρας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, και έκτοτε αγνοείτο.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες προς εντοπισμό της ανωτέρω στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή από περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., αλιευτικό σκάφος, καθώς και από επαγγελματικό σκάφος μεταφοράς επιβατών. Παράλληλα, έρευνες διενεργήθηκαν και από ξηράς με περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Πρωινές ώρες σήμερα, η ανωτέρω εντοπίστηκε από τους οικείους της, σύμφωνα με δήλωση των οποίων είχε επιστρέψει στο κατάλυμα όπου διέμενε, καλά στην υγεία της.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για περιστατικό αγνοούμενης 27χρονης αλλοδαπής, η οποία σύμφωνα με δήλωση οικείου της είχε εισέλθει στη θάλασσα νωρίτερα με κανό από την παραλία ''ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ'' Μαραθόκαμπου, χωρίς να έχει επιστρέψει.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες προς εντοπισμό της ανωτέρω από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και από Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφη.

Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. η ανωτέρω να επιβαίνει σε κανό στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. νότια της παραλίας ''ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ'', ενώ αφού περισυνελέγη μεταφέρθηκε στον όρμο Μαραθόκαμπο, καλά στην υγεία της.

 

*****

 

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που διενεργήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους πρασινοχελώνα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου στην παραλία Γούρνων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL