Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στο Σαρωνικό – Ασθένεια αλλοδαπής επιβάτιδος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κέρκυρα – Εντοπισμός νεκρού δελφινιού στη Σκύρο

Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στο Σαρωνικό – Ασθένεια αλλοδαπής επιβάτιδος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κέρκυρα – Εντοπισμός νεκρού δελφινιού στη Σκύρο
 
Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου και Σαρωνικού, για ακυβερνησία, λόγω θραύσης ιστού, του Ι/Φ “STRAY” σημαίας μεγάλης Βρετανίας, με τέσσερις (04) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νότια νοτιοδυτικά ν. Πατρόκλου.
Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στο ένα εκ των οποίων, μετεπιβιβάστηκαν οι τρεις  (03) επιβαίνοντες του Ι/Φ, ενώ με τη συνδρομή του ιδιωτικού σκάφους “SEASOS III”, το “STRAY” ρυμουλκήθηκε, συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚ.Τ. στον λιμένα Λαυρίου, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 
 
*****
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από το ναυτικό πράκτορα του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “RIGEL I” σημαίας Κύπρου, για περιστατικό ασθένειας 57χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος.
Με τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Κέρκυρας, η ανωτέρω, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, για ιατρική περίθαλψη.
 
*****
 
Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό από τη Λιμενική Αρχή Σκύρου στην περιοχή “ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ”ν.Σκύρου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL