Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους κατόπιν καταδίωξης - Σύλληψη διακινητών αλλοδαπών στα Κύθηρα -

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους κατόπιν  καταδίωξης - Σύλληψη διακινητών αλλοδαπών στα Κύθηρα - Σύλληψη ημεδαπού Κυβερνήτη για παράβαση άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου στη Ρόδο
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι εννέα (29) αλλοδαπών και στη σύλληψη των δύο (02) διακινητών τους, μετά από καταδίωξη, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Φωκά ν. Κω ταχύπλοο σκάφος, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, ο χειριστής του οποίου δεν συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις του πληρώματος του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αλλά ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς και προσπαθώντας ανεπιτυχώς να εμβολίσει το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Κατόπιν συνεχούς καταδίωξης, πραγματοποιήθηκε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και τη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών, ηλικίας 51 και 55 ετών, για παράνομη είσοδο, παράνομη διακίνηση προσώπων, αντίσταση και απείθεια.
Όλοι οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν ασφαλώς στο λιμένα Κω, ενώ από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος μεταφοράς τους.
 
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών διακινητών, ηλικίας 26 και 27 ετών, προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κυθήρων σε συνεργασία με προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Διακοφτίου Κυθήρων το Ι/Φ σκάφος “SKYLARK” σημαίας Ολλανδίας, με κυβερνήτες τον 26χρονο και τον 27χρονο, οι οποίοι είχαν νωρίτερα αποβιβάσει από το ως άνω Ι/Φ, στην οικεία παραλία, δέκα (10) αλλοδαπούς, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των τελευταίων.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε  το εν λόγω σκάφος.           
 
*****
Στη σύλληψη 57χρονου, ο οποίος ασκούσε τη διακυβέρνηση του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΒΑΛΜΑΝΤΕ” Ν.Ρ. 331, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου. 
Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε κατά τον κατάπλου του εν λόγω σκάφους στη νέα μαρίνα Ρόδου, διαπιστώθηκε, πως ο ανωτέρω δεν έφερε τις νόμιμες διατυπώσεις για να ασκεί τη διακυβέρνηση του σκάφους, ενώ δεν έφερε επίσης και ναυτιλιακά έγγραφα και βιβλία, κατά παράβαση του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΒΑΛΜΑΝΤΕ”, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL