Έρευνες και εντοπισμός σορού αγνοούμενου ατόμου στην Πάρο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ στη Μύκονο –

  Έρευνες και εντοπισμός σορού αγνοούμενου ατόμου στην Πάρο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ  στη Μύκονο – Θάνατος  λουόμενου στην Ερμιόνη 
 
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες της 11/08/2018 η Λιμενική Αρχή Πάρου, για αγνοούμενο 18χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε μεταβεί για λήψη θαλασσίου λουτρού στη θαλάσσια περιοχή κόλπου “ΣΙΦΝΕΪΚΟ” ν. Αντιπάρου και έκτοτε αγνοείτο.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στην περιοχή διενεργήθηκαν έρευνες δια θαλάσσης από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ ΣΤΑΡ” Ν.Π. 77, “ΠΟΣΕΙΔΩΝ” Ν.Π. 64, “ΑΠΟΛΛΩΝ” Ν.Π. 74, “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” Ν.Π. 32, “ΣΑΡΓΟΣ ΙΙ” Ν.Π. 75, “ΙΑΣΩΝ” Ν.Π. 18, “ΣΑΡΓΟΣ Ι” Ν.Π. 230, “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ” Ν.Π. 68 τα Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Ν.Π. 67, “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Σ.Α. 15, από τρεις (03) ιδιώτες δύτες, ενώ στις έρευνες από ξηράς συμμετείχαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αντίπαρου, προσωπικό της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και πολίτες.
Ο ανωτέρω εντοπίστηκε και ανασύρθηκε, χωρίς τις αισθήσεις του, πρωινές ώρες χθες, από δύο (02) ιδιώτες δύτες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πάρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. 
Από το Λιμεναρχείο Πάρου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής και τοξικολογικής εξέτασης, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ ''CHAMPION JET 1'' σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Μύκονο, ότι το εν λόγω πλοίο  παρουσίασε βλάβη στην αριστερή εξωτερική κύρια μηχανή.
Το ''CHAMPION JET 1'' κατέπλευσε με μειωμένη ταχύτητα στο λιμένα Μυκόνου με 870 επιβάτες, όπου αρχικά έλαβε απαγόρευση απόπλου από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν προσκομίσεως βεβαίωσης διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση του δρομολογίου του για έναν μεμονωμένο πλου, με τις τρεις κύριες μηχανές, από Μύκονο για Πειραιά με ενδιάμεσους σταθμούς Νάξου-Θήρας-Νάξου-Μυκόνου, με 888 επιβάτες.
 
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες της 11-08-18, από την θαλάσσια περιοχή “ΠΛΕΠΙ” Θερμησίας Δήμου Ερμιονίδας, 72χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ερμιόνης του Λιμεναρχείου Ναυπλίου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
 
     
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL