Πυρκαγιά σε Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος στους Παξούς –

Πυρκαγιά σε Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος στους Παξούς – Παροχή συνδρομής σε χειριστή ιστιοσανίδας στη Σύρο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα – Σύλληψη για απείθεια στην Πάτμο Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ηράκλειο – Θάνατος λουόμενης στα Νέα Μουδανιά – Διακομιδές ασθενών

 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, στο Ε/Π-Τ/Ρ ''ΟΡΚΑ'' Ν.Π. 10955, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά 01 με 02 ν.μ. έξω από τη βόρεια είσοδο του νέου λιμένα Γάιου Παξών, με τέσσερις (04) επιβαίνοντες οι οποίοι περισυνελέγησαν από το παραπλέον ''ΓΛΑΡΟΣ'', καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το ιδιωτικό ''FLYING DUTCHMAN'' σημαίας Ιταλίας με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πυροσβεστικό πλωτό Π.Υ., καθώς και ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες κλιμάκιο Π.Υ., ενώ το σκάφος βυθίστηκε σε βάθος 100 μέτρων.

Από τη βύθιση προκλήθηκε μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση, η οποία διαλύθηκε με τις διελεύσεις των ανωτέρω σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύρου, μεσημβρινές ώρες χθες, για την ύπαρξη σε κίνδυνο ενός 57χρονου χειριστή ιστιοσανίδας στη θαλάσσια περιοχή ''ΦΑΜΠΡΙΚΑ'' πλησίον όρμου ''ΒΑΡΗ'' ν. Σύρου.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε και περισυνέλεξε τον ανωτέρω, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Σύρου, καλά στην υγεία του.

 

*****

 

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Για απείθεια και συκοφαντική δυσφήμιση συνελήφθη ο 33χρονος Κυβερνήτης του Τ/Ρ-Α/Ψ ''ΑΠΗΛΙΩΤΗΣ'' Ν.Π. 8128, απογευματινές ώρες χθες, στη μαρίνα Σκάλας ν. Πάτμου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω αντιστάθηκε να επιδείξει τα ναυτιλιακά έγγραφα του σκάφους και προέβη σε δημόσια δυσφήμιση των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάτμου.

 

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, επί της παραλιακής οδού Νεάρχου στο Ηράκλειο, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 22χρονο συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα το οποίο εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 22χρονου οδηγού του δικύκλου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, από όπου και εξήλθε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατόπιν αναζήτησης εντοπίστηκε ο οδηγός του ανωτέρω Ι.Χ.Ε. οχήματος, αλλοδαπός ηλικίας 20 ετών, ο οποίος και συνελήφθη.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή Χανιώτη Χαλκιδικής, 64χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 75χρονου από λιμένα Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ'' Ν.Σ. 148 και

  • 13χρονου από λιμένα Κουκουναρίων Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'' Ν.Σ. 158.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL