Βλάβη καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Χίο –

Βλάβη καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Χίο – Πτώση άνδρα στη θάλασσα στο Βόλο – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Χίο – Πρόσκρουση Ε/Γ-Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφους στην Πάρο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας – Διακομιδή ασθενών

 

Βλάβη στον καταπέλτη του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ'' Ν.Π. 10883 διαπιστώθηκε, βραδινές ώρες χθες, μετά την ασφαλή πρόσδεσή του στο λιμένα Χίου και κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου του από Πειραιά για Χίο – Μυτιλήνη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ στη συνέχεια κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού μετά από ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, του επετράπη.

Το πλοίο απέπλευσε την 22:30 αντί της προγραμματισμένης 20:45, με 285 επιβάτες, 56 Ι.Χ., 3 Δ/Κ και 1 Φ/Γ, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Βόλου, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό πτώσης ενός 46χρονου στη θαλάσσια περιοχή ''ΧΟΡΤΟ'' Δήμου Νότιου Πηλίου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Αγίας Κυριακής Τρικέρων, όπου διαπίστωσαν ότι ο 46χρονος καθώς περπατούσε στην άκρη του οδοστρώματος της επαρχιακής οδού Χόρτου – Αργαλαστής, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έπεσε στη θάλασσα από ύψος περίπου 10 μέτρων.

Ο ανωτέρω αφού εξήλθε με τη συνδρομή κλιμακίου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Κυβερνήτη του Ι/Φ ''SEASPRITE'' σημαίας Ολλανδίας, για περιστατικό προσάραξης σε αβαθή στην είσοδο της Μαρίνας Νοσοκομείου Χίου, με δύο (02) συνολικά αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Στο σημείο κατέπλευσε ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το ανωτέρω σκάφος αποκολλήθηκε με ιδία μέσα, χωρίς να προκληθεί εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SEASPRITE''.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάρου, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό ελαφριάς πρόσκρουσης του Ε/Γ-Τ/Ρ-Ι/Φ ''ΑΣΙΑ ΙΙΙ'' Ν.Π. 7828 σε βραχώδη αβαθή έξω από το λιμένα Πίσω Λιβάδι Πάρου, με δύο (02) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Το ανωτέρω σκάφος αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμένα Πίσω Λιβάδι, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΣΙΑ ΙΙΙ'' μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ σύμφωνα με δήλωση Κυβερνήτη διαπιστώθηκε μικρή εισροή υδάτων που αντιμετωπίζεται από αντλία σκάφους.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέττα - καρέττα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών στη θαλάσσια περιοχή Πούντα – Πορθμείο Ελαφονήσου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν. Ιθάκης 459, 81χρονου και 89χρονου, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL