Περιστατικό θαλάσσιας ρύπανσης στον Θερμαϊκό Κόλπο

Περιστατικό θαλάσσιας ρύπανσης στον Θερμαϊκό Κόλπο – Μεταφορά ασθενούς

Κατόπιν τηλεφωνικής καταγγελίας την 30-11-2011, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης διενεργεί προανάκριση σχετικά με περιστατικό θαλάσσιας ρύπανσης από ελαφρά πετρελαιοειδή, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού Κόλπου.

Παράλληλα, το προσωπικό και τα επιχειρησιακά μέσα της τοπικής Λιμενικής Αρχής διενήργησαν καταπολέμηση της ρύπανσης με χρήση αντιρρυπαντικών μέσων, της μεθόδου της μηχανικής ανάδευσης καθώς και με τη συμβολή της φυσικής βιοδιασπώμενης διαδικασίας, με θετικά αποτελέσματα, επαναφέροντας την κατάσταση της θάλασσας στην πρότερη φυσιολογική της μορφή.

Από το εν λόγω περιστατικό δεν παρατηρήθηκε ρύπανση σε ακτές, περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος για λουόμενους και θαλάσσιες περιοχές του Θερμαϊκού χαρακτηρισμένες ως «NATURA» και «RAMSAR».

==================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταφέρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, με το Ε/Γ–Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53, από το λιμάνι της Παροικιάς Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, 79χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL