Σύλληψη Πλοιάρχου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Πάτρα – Έλεγχος σε Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο στον Πόρο – Σύλληψη αλλοδαπής για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη – Θάνατος λουόμενου στο Σταυρό Θεσσαλονίκης – Διακομιδή ασθενούς

Σύλληψη Πλοιάρχου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Πάτρα – Έλεγχος σε Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο στον Πόρο – Σύλληψη αλλοδαπής για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη – Θάνατος  λουόμενου στο Σταυρό Θεσσαλονίκης – Διακομιδή ασθενούς
 
  Στη σύλληψη του Πλοιάρχου του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ” Ν.Π. 10280 προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, διότι διαπιστώθηκε ότι είχε καταπλεύσει στον οικείο λιμένα από Σάμη Κεφαλληνίας με ελλιπή σύνθεση πληρώματος, χωρίς την έγκριση της Λιμενικής Αρχής Σάμης.
  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά του Πλοιάρχου.
 
                                                                                   *****
  Σε γενόμενο έλεγχο, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πόρου, επί του Ι/Φ-Τ/Ρ-Ι/Φ πλοίου αναψυχής “ΕΡΑΤΩ” Ν.Π.12271, το οποίο τελούσε υπό ναύλωση, εντοπίστηκαν δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός να εργάζονται επί του πλοίου, ενώ στην κατάσταση επιβαινόντων αναγράφονταν ως επιβάτες.
  Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης συνελήφθη ο ένας εκ των δύο ημεδαπών, για παράβαση του άρθρου 208α του Ν.Δ. 187/1973 (επανάληψη ναυτικού επαγγέλματος άνευ αδείας) και διερευνάται η παράβαση του άρθρου 28 του Ν. 3996/2011 από την πλοιοκτήτρια εταιρεία και τους λοιπούς υπαίτιους.
                                                                                  *****
  Στη σύλληψη μίας 36χρονης αλλοδαπής, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
  Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης, βρέθηκαν στην κατοχή της ανωτέρω, πενήντα (50) πακέτα τσιγάρα των είκοσι (20) τεμαχίων, τα οποία δεν έφεραν ταινία ασφάλειας – γνησιότητας.
  Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των διακοσίων οκτώ ευρώ και τεσσάρων λεπτών (208,04 €).
  Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.
 
                                                                                  *****
  Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την παραλία Ν. Βρασνών Θεσσαλονίκης, 74χρονος ημεδαπός.
  Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
  Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Σταυρού του Λιμεναρχείου Ιερισσού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
                                                                                 *****
  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Ανάφης στο Α/Κ καταφύγιο Βλυχάδας ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΘΗΡΑΣΙΑ ΙI” Ν. Θήρας 47, 21χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.          
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL