Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο - Ελαφρύς τραυματισμός ναυτικού στην Κω - Παροχή συνδρομής σε ακυβέρνητο Τ/Χ στη Μακρόνησο – Διακομιδή ασθενούς

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο - Ελαφρύς τραυματισμός ναυτικού στην Κω - Παροχή συνδρομής σε ακυβέρνητο Τ/Χ στη Μακρόνησο – Διακομιδή ασθενούς 
 
   Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα ενός (31) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.
  Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Πράσσου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου.
  Προανάκριση διενεργείται από την την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
                                                                                    *****
  Ελαφρά τραυματίστηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, 67χρονος ναυτικός (ειδικότητας ναύτη), κατά τη διάρκεια φορτοεκφόρτωσης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα της Κω.
   Συγκεκριμένα ο ναυτικός συγκρούστηκε με Φορτηγό Δ.Χ. (ελκυστήρα)   μπροστά από τον καταπέλτη του πλοίου. Στη συνέχεια ο ναυτικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω.
   Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
  
                                                                                    *****
         Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, για ακυβερνησία του Τ/Χ σκάφους “ΒΑΣΙΛΕΙΑ” Τ.Π. 807, με τέσσερις (04) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ενός ναυτικού μιλίου νότια ν.Μακρονήσου.
       Άμεσα στο σημείο, μετέβη το ιδιωτικό σκάφος “ΣΙ ΣΟΣ 3'' Τ.Λ. 387 το οποίο εντόπισε το Τ/Χ και παρέλαβε τρεις από τους επιβάτες του, ενώ στη συνέχεια με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., το “ΒΑΣΙΛΕΙΑ” κατέπλευσε στο λιμένα Λαυρίου με ασφάλεια.
          Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
                                   
                                                                                   *****
      Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η διακομιδή 67χρονου αλλοδαπού, από το λιμένα Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL