Παροχή συνδρομής σε ακυβέρνητο σκάφος αναψυχής στον Άγιο Στέφανο Κέρκυρας -

Παροχή συνδρομής σε ακυβέρνητο σκάφος αναψυχής στον Άγιο Στέφανο Κέρκυρας - Σύλληψη αλλοδαπών για κλοπή,αντίσταση, απείθεια και ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στην Ανατολική Μάνη 
 
Ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος λόγω μηχανικής βλάβης εντόπισε πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών Κέρκυρας, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Συγκεκριμένα, το περιπολικό σκάφος εντόπισε το Α/Ψ ''SIMBA II'' σημαίας Μ.Βρετανίας, στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, με τη συνοδεία του οποίου το ''SIMBA II'' κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Αγίου Στεφάνου.
Από τη Λιμενική Αρχή Παλαιοκαστρίτσας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους αναψυχής μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
*****
Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω, πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης  εντός του οικείου λιμένα.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω αποπειράθηκαν να κλέψουν την τσάντα μίας 19χρονης, ενώ κατά τη διάρκεια σύλληψής τους από τα  στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αντιστάθηκαν και προσπάθησαν να διαφύγουν. Επιπλέον, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στους ανωτέρω συλληφθέντες, βρέθηκε μέσα σε τσαντάκι που έφερε ο ένας εκ των δύο, ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μεικτού βάρους 1,2γρ.
Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.
 
*****
Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.  
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Πρίνου Θάσου στο λιμένα Καβάλας, με  περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 83χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
 
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους ''καρέτα-καρέτα'' εντοπίστηκε νεκρή απογευματινές ώρες χθες, στη παραλία Ραχών Φθιώτιδας.
Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL