Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα -

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Αμοργό – Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στη Θήρα – Θάνατος λουόμενου στη Ρόδο – Διακομιδές ασθενών

 

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Στη σύλληψη μίας 35χρονης αλλοδαπής προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή της σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αμοργού, απογευματινές ώρες σήμερα, για περιστατικό προσάραξης του Ι/Φ ''SALANGANE'' σημαίας Γαλλίας, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Γραμβούσας και συγκεκριμένα στη βραχονησίδα ''ΠΛΑΚΑ''.

Άμεσα απέπλευσε προς την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ'' Ν.Ν. 110, όπου εντόπισε το εν λόγω σκάφος προσαραγμένο και ημιβυθισμένο, καθώς και τον 76χρονο αλλοδαπό Κυβερνήτη του και μοναδικό επιβαίνοντα επί της εν λόγω βραχονησίδας, καλά στην υγεία του.

Το ''ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ'' περισυνέλεξε και μετέφερε τον ανωτέρω 76χρονο στον όρμο Καλοταρίτισσας Αμοργού, ενώ στη συνέχεια κατέπλευσε στο σημείο της προσάραξης το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΣΩΖΩΝ'' Ν. Άνδρου 161 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου δεν διαπίστωσε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Αμοργού.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, απογευματινές ώρες σήμερα, για αίτημα παροχής συνδρομής για προληπτικούς λόγους στο Ι/Φ ''HELENA 1913'' σημαίας Γαλλίας, στη θαλάσσια περιοχή ''ΕΞΩΜΥΤΗ'' νότια ν. Θήρας.

Άμεσα απέπλευσε προς την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή το Ε/Π-Α/Κ ''ΠΑΝΑΓΙΑ'' Σ.Θ. 138 καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ALEXANDRA S.'' Ν.Π. 8047 με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν ότι το εν λόγω ιστιοφόρο ήδη κατευθυνόταν με ιδία μέσα και συνοδευόμενο από το ''ΠΑΝΑΓΙΑ'' στο αλιευτικό καταφύγιο Βλυχάδας, όπου αφού προσέδεσε με ασφάλεια αποβιβάστηκαν οι τέσσερις (04) αλλοδαποί επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Ενυδρείου στη Ρόδο, 59χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείου Ρόδου.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, απογευματινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 11χρονης από το λιμένα Αγνώντα Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Τ/Χ-Α/Ψ ''ΜΑΡΙΑΝΝΗ'' Τ.Σ. 119Α΄,

  • 81χρονου από το λιμένα Μήλου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV'' Ν.Ν. 64 και

  • 39χρονης αλλοδαπής από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου με το Τ/Ρ-Ε/Π ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL