Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στη Θήρα – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στον Φλοίσβο – Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στην Κω – Σύλληψη αλλοδαπών στη Ζάκυνθο

Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στη Θήρα – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στον Φλοίσβο – Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στην Κω – Σύλληψη αλλοδαπών στη Ζάκυνθο 
 
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, για τραυματισμό 49χρονου ημεδαπού επιβάτη του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΜΗΣ” Ν.Θ. 30.
Συγκεκριμένα ο ανωτέρω επιβιβάστηκε στο εν λόγω σκάφος από το λιμένα “ΦΗΡΩΝ” ν.Θήρας, προκειμένου να συμμετάσχει σε θαλάσσια εκδρομή. Μετά από λήψη θαλάσσιου λουτρού στην περιοχή “ΖΕΣΤΑ ΝΕΡΑ” Π.Καμμένης, γλίστρησε κατά την επιβίβασή του στο προαναφερόμενο σκάφος, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στην πλάτη.
Ο 49χρονος αφού επέστρεψε με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΜΗΣ” στο λιμένα “ΦΗΡΩΝ”, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
 
*****
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα το Α' Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, για εισροή υδάτων στο μηχανοκίνητο Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΡΜΕΝ ΦΟΝΤΑΝΑ” Ν.Π. 9932, το οποίο ελλιμενίζεται στη μαρίνα Φλοίσβου.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώνοντας τα ανωτέρω, ενώ κατά δήλωση Πλοιάρχου, το σκάφος παρουσίασε εισροή υδάτων από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατά τον κατάπλου του και μετά την πρόσδεση του.
Με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και προσωπικού καταδυτικού συνεργείου, πραγματοποιήθηκε απάντληση των υδάτων, ενώ από το Φορέα Διαχείρισης της μαρίνας Φλοίσβου, τοποθετήθηκε προληπτικά πλωτό φράγμα περιμετρικά του σκάφους.  
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΚΑΡΜΕΝ ΦΟΝΤΑΝΑ”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κω, για προσάραξη του Ι/Φ-Α/Ψ σκάφους “BARBAROSSA” σημαίας Τουρκίας, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο, με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον τουριστικό λιμένα Κω. 
Το εν λόγω σκάφος αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και με συνδρομή ιδιωτικών σκαφών προσδέθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Κω, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 
 
*****
 
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 36 και 33 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Ζακύνθου.
Συγκεκριμένα, ο 36χρονος σε διενεργούμενο έλεγχο στο μόλο Αγίου Νικολάου Ζακύνθου, κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό δικό του και της 33χρονης αλλοδαπής, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL