Διάσωση χειριστών κανό στην Παλαιοχώρα –

Διάσωση χειριστών κανό στην Παλαιοχώρα – Σύλληψη αλλοδαπής και του άμεσου συνεργού της στην Πάτρα – Απαγόρευση απόπλου σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Κέρκυρα Απαγόρευση απόπλου σε Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίο στη Σύρο – Διακομιδή ασθενούς

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Παλαιοχώρας, πρωινές ώρες χθες, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, δέκα (10) ατόμων, επιβαίνοντες σε έξι (06) κανό, στη θαλάσσια περιοχή 3 ν.μ. νότια του ακρωτηρίου ''ΦΛΩΜΟΣ'' Παλαιοχώρας.

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσε προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από το οποίο περισυνελέγησαν δύο (02) άτομα που μεταφέρθηκαν στο λιμένα Παλαιοχώρας.

Παράλληλα, απέπλευσαν τα Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφη ''ΤΑΛΩΣ'' Ν.Ρ. 33, ''ΗΡΩ'' Ν.Η. 387, ''ΑΠΟΛΛΩΝ Κ'' Ν.Χ. 42 και ''ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ'' Ν.Χ. 5287 από τα οποία περισυνελέγησαν οχτώ (08) άτομα που μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σούγιας Σελίνου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ οι ανωτέρω διασωθέντες, αλλοδαποί εκ των οποίων έξι (06) άνδρες και τέσσερις (04) γυναίκες, βρίσκονται όλοι καλά στην υγεία τους.

 

*****

 

Στη σύλληψη μίας 29χρονης αλλοδαπής και του 31χρονου αλλοδαπού άμεσου συνεργού της προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε μία 29χρονη αλλοδαπή να αποπειράται να εξέλθει παράνομα της χώρας με την άμεση συνέργεια του ανωτέρω 31χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τη συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί της με το ως άνω πλοίο, ενώ κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό της πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ-ΚΛ ''ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Ν.Π. 11041, ότι κατά τη διαδικασία ανύψωσης (βίρα) της πρωραίας αριστερής άγκυρας, παρατηρήθηκε εμπλοκή της στο μηχανισμό του Νο1 πρωραίου αριστερού ελικοπηδαλίου, Νο1 αριστερής κύριας μηχανής.

Στο εν λόγω πλοίο, το οποίο είχε προγραμματισμένο απόπλου από το νέο λιμένα Κέρκυρας για λιμένα Ηγουμενίτσας, επέβαιναν διακόσιοι εξήντα οχτώ (268) επιβάτες, τριάντα ένα (31) Ι.Χ., δεκατρία (13) Φ/Γ, τέσσερα (04) λεωφορεία και ένα (01) Δ/Κ.

Ανωτέρω επιβάτες και οχήματα αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης βλάβης/ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύρου, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ'' σημαίας Κύπρου, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης και εναπόθεσης πρυμναίου καταπέλτη επί του κρηπιδώματος επιβατικού λιμένα Σύρου, σημειώθηκε αποκόλληση του αριστερού ανακλινόμενου πέδιλου (νύχι) από το σημείο έδρασής του.

Στο εν λόγω πλοίο, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ανάφη για Θήρα – Θηρασιά – Ίο – Σίκινο – Φολέγανδρο - Νάξο – Πάρο – Σύρο – Κύθνο – Κέα – Λαύριο, επέβαιναν εκατόν σαράντα πέντε (145) επιβάτες, δεκαπέντε (15) Ι.Χ., ένα (01) Φ/Γ και τέσσερα (04) Δ/Κ.

Ανωτέρω επιβάτες και οχήματα αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ'' μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Εκ των ανωτέρω επιβαινόντων στο πλοίο, δέκα (10) επιβάτες και τρία (03) Ι.Χ. είχαν προορισμό τους λιμένες Κύθνου, Κέας και Λαυρίου, ενώ στο λιμένα της Σύρου ανέμεναν προς επιβίβαση δεκατρείς (13) επιβάτες και τέσσερα (04) Ι.Χ. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, επιβάτες προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας, ενώ βραδινές ώρες χθες, επετράπη ο απόπλους του ''ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ'', κατόπιν κατάθεσης βεβαίωσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

*****


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα ν. Λειψών στο λιμένα Παρθένι ν. Λέρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΡΕΝΑ'' Ν. Σάμου 312, βρέφος, το οποίο έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL