Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στη Σύρο - Θάνατος λουόμενου στην Κεφαλλονιά – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Παροχή συνδρομής σε ερασιτεχνικό σκάφος στη Στυλίδα – Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Σύρου, Τήνου, Μυκόνου, Πάρου, Νάξου, Σερίφου, Κύθνου, Σίφνου και Λαυρίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό ακυβερνησίας του Φ/Γ «ΧΕΡΚΟΥΛΕΣ Ι» Ν.Π. 12435, λόγω μηχανικής βλάβης, με δεκατρία (13) μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σερίφου, το οποίο είχε αποπλεύσει από ν. Κρήτη με προορισμό το λιμένα Βόλου. 
Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ετέθησαν σε ετοιμότητα έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ρυμουλκό, ιδιωτικά σκάφη, προκειμένου να συνδράμουν εφόσον απαιτείτο, καθώς και αντιρρυπαντικά μέσα και εξοπλισμός. Το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο ρυμουλκείται από το Ρ/Κ «ΑΠΟΛΛΩΝ» Ν.Π. 11999 με προορισμό το λιμένα Βόλου προκειμένου να αποκατασταθεί η μηχανική του βλάβη.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύρου. 
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την πλαζ του Ε.Ο.Τ. , κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο Σάμης Κεφαλληνίας, 74χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σάμης Κεφαλληνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Στυλίδας, για ακυβερνησία, λόγω μηχανικής βλάβης, του ερασιτεχνικού σκάφους “ΒΑΣΙΚΑ” Τ.Σ. 141, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ΑΧΛΑΔΙΟΥ Ν. Φθιώτιδας και ΦΑΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΝΑΣ Β. Ευβοίας. 
Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. συνοδεία του οποίου, το ερασιτεχνικό σκάφος κατέπλευσε ασφαλώς στον λιμένα ΑΧΛΑΔΙΟΥ νομού Φθιώτιδας, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός. 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Ανάφης στο λιμένα Θήρας, με το Ε/Γ-Α/Ψ “ΜΕΛΙΔΟΝΙΑ” Ν. Λαυρίου 456, 28χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL