Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Πύλο -Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους στα Σύβοτα - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα πέντε (65) αλλοδαπών προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές  Αρχές Πύλου, Καλαμάτας και Κατάκολου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , για την ύπαρξη σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πύλου.
Στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. πληρώματα των οποίων εντόπισαν το παραπάνω σκάφος, 27 ν.μ. δυτικά της Πύλου και περισυνέλεξαν με ασφάλεια εξήντα πέντε (65) αλλοδαπούς.
Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πύλου, ενώ Ναυαγοσωστικό σκάφος που έφτασε στην περιοχή ρυμούλκησε το ιστιοφόρο στο λιμένα Πύλου. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς των ανωτέρω αλλοδαπών. 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Συβότων, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους «ΠΑΞΟΣ ΣΤΑΡ» Ν.Κ. 274, για τραυματισμό 62χρονου αλλοδαπού επιβάτη του σκάφους.
Συγκεκριμένα ο ανωτέρω κατά την κάθοδο του από ειδική κλίμακα για λήψη θαλάσσιου λουτρού στην παραλία «ΠΙΣΙΝΑ» ν. Μαύρου Όρους Συβότων υπερπήδησε και προσέκρουσε με το κεφάλι στην έτερη κλίμακα επιβίβασης – αποβίβασης με αποτέλεσμα να τραυματισθεί.
Ο 62χρονος μεταφέρθηκε στο λιμάνι Συβότων και στη συνέχεια σε ιδιώτη ιατρό όπου του λεγινε συρραφή του τραύματος.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
*****
Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού,  προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Σίκινου στο λιμένα Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.Ν. 64, 52χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL