Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στον Άγιο Κήρυκο – Αποβίβαση ασθενών από Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο στη Μήλο και στη Θήρα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Τραυματισμός αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στον Άγιο Κήρυκο – Αποβίβαση ασθενών από Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο στη Μήλο και στη Θήρα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Τραυματισμός αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Αγίου Κήρυκου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “BLUE STAR PATMOS” Ν.Π. 12119, το οποίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Άγιο Κήρυκο – Φούρνους – Πάτμο – Λειψούς – Κάλυμνο – Κω – Νίσυρο – Τήλο – Σύμη – Ρόδο – Καστελόριζο ότι 64χρονος επιβάτης, δήλωσε ότι τραυματίστηκε στον αριστερό ώμο μετά από πτώση του.
Με τον κατάπλου του πλοίου στον Άγιο Κήρυκο ο 64χρονος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. - Κ.Υ. Ικαρίας για την παροχή των πρώτων βοηθειών. 
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.  
*****
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μήλου, ότι το Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΛΑΣ» Ν.Η. 31, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Ηρακλείου για λιμένα Πειραιά, θα καταπλεύσει εκτάκτως στο λιμένα Αδάμαντα για να αποβιβάσει δύο (02) ασθενείς, οι οποίοι έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης.
Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι, οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μήλου όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών εξήλθαν, , ενώ το «ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΑΣ» απέπλευσε για συνέχιση του προγραμματισμένου του δρομολογίου.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας,  ότι το Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ν. Ρεθύμνου 06, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Ανάφης για λιμένα Θήρας, επιστρέφει στον λιμένα Ανάφης για να παραλάβει έναν 32χρονο τραυματία, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στη Θήρα και στη συνέχεια δια εναέριου μέσου στο Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» .
*****
Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, σε Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ένας 47χρονος αλλοδαπός, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με την άμεση συνέργεια δύο (02) ακόμα αλλοδαπών, ηλικίας 40, 28 ετών αντίστοιχα, έναν 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου οι ανωτέρω να τον μεταφέρουν λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα καθώς και το έγγραφο.
 
Επίσης, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, 30 και 16 ετών αντίστοιχα  και του 59χρονου αλλοδαπού άμεσου συνεργού της προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκαν ο 30χρονος και ο 16χρονος να αποπειρώνται να εξέλθουν παράνομα της χώρας με την άμεση συνέργεια του ανωτέρω 59χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τη συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί της με το ως άνω πλοίο, ενώ κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, για πεσμένο αλλοδαπό εντός του νότιου λιμένα Πάτρας πλησίον της εξωτερικής περίφραξης και έναντι του χώρου στάθμευσης οχημάτων.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι ένας 25χρονος αλλοδαπός, τραυματίστηκε κατά την προσπάθεια του να υπερπηδήσει την εξωτερική περίφραξη προκειμένου να εισέλθει στο λιμάνι, έπεσε σκοντάφτοντας σε αύλακα που έχει διανοιχθεί στο σημείο λόγω έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη .
Ο 25χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», προκειμένου του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
72χρονης αλλοδαπής και 87χρονης αλλοδαπής, από το λιμένα Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001 και
17χρονου, από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Μυκόνου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IΙ'' Ν. Νάξου 57.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL