Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή στη Μυτιλήνη – Σύλληψη αλλοδαπού στην Κω – Αποβιβάσεις ασθενών από Κ/Ζ πλοία στο Κατάκολο και την Κέρκυρα – Διακομιδές ασθενών

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή στη Μυτιλήνη –  Σύλληψη αλλοδαπού στην Κω – Αποβιβάσεις ασθενών από Κ/Ζ πλοία στο Κατάκολο και την Κέρκυρα – Διακομιδές ασθενών
 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τεσσάρων (44) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018'', ενώ συνελήφθη ο 20χρονος χειριστής της λέμβου.   
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων. 
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους προέβη, στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού,  προέβησαν, πρωινές  ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και Παράνομης Εισόδου.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα στις αποσκευές του ανωτέρω, στον επιβατικό  λιμένα της Κω, βρέθηκαν στην κατοχή του σαράντα (40) κλειστά πακέτα καπνού των είκοσι (20) τεμαχίων έκαστο, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα καπνικών προϊόντων, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των εκατόν εξήντα δύο ευρώ και οκτώ λεπτών (162,08 €).
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κατακολου, ότι 80χρονος αλλοδαπός επιβάτης, του Κ/Ζ “COSTA DELIZIOSA” σημαίας Ιταλίας, το οποίο κατέπλευσε εκτάκτως στο αγκυροβόλιο λιμένα Κατακολου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Ο 80χρονος παρελήφθη από το Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ “ΜΙΜΗΣ Γ'” Ν.Κ. 24, μεταφέρθηκε στον οικείο λιμένα και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου Ηλείας για ιατρική περίθαλψη, ενώ το εν λόγω Κ/Ζ απέπλευσε προς λιμένα προορισμού του.
 
*****
  
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από το ναυτικό πράκτορα του Κ/Ζ ''MSC MUSICA'' σημαίας Παναμά, το οποίο είχε καταπλεύσει προερχόμενο από λιμένα Πειραιά, για περιστατικό ασθένειας 68χρονου αλλοδαπού επιβάτη.
   Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στη Γενική Κλινική “ΑΛ.ΜΑΣΤΟΡΑΣ”, όπου παραμένει νοσηλευόμενος, ενώ το ''MSC MUSICA'' πρόκειται να αποπλεύσει απογευματινές ώρες σήμερα, προς συνέχιση του προγραμματισμένου του δρομολογίου.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
-44χρονου, από το λιμένα Κύθνου στο λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
-64χρονου, από τη Νήσο Κάλαμο Λευκάδας στο λιμένα Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, με το θαλάσσιο ταξί “ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ” Ν.Λ. 313.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL