Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου αλιέα στη Σκύρο –

Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου αλιέα στη Σκύρο – Παραλαβή με ελικόπτερο Π. Α. τραυματία από Ι/Φ σκάφος – Τραυματισμός ναυτικού σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Τήνο – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στην Φολέγανδρο – Θάνατος λουόμενου στο Ηράκλειο - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

 

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό αγνοούμενου 68χρονου αλιέα, ο οποίος είχε μεταβεί με το υπό ιδιοκτησίας του σκάφος ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' Ν.Μ. 1228 για διενέργεια αλιείας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ νήσων Σκύρου και Λέσβου, πρωινές ώρες χθες και έκτοτε αγνοούνταν.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προς εντοπισμό του ανωτέρω στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, καθώς επίσης από πλοίο του Π.Ν. και Ε/Π-Α/Κ ''ΣΠΟΡΑΔΕΣ'' Σ.Σ.35, ενώ απογειώθηκαν ελικόπτερα του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Π.Α..

O ανωτέρω αλιέας επικοινώνησε με την οικεία Λιμενική Αρχή, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενώ δήλωσε ότι λόγω βλάβης στο πηδάλιο του σκάφους του, κατευθυνόταν με χρήση βοηθητικής μηχανής και αυτοσχέδιων πανιών, προς το αλιευτικό καταφύγιο Μώλου ν. Σκύρου, όπου κατέπλευσε και αποβιβάστηκε καλά στην υγεία του.

Από το Λιμενικό Σταθμό Σκύρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

 

*****

 

Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρελήφθη βραδινές ώρες χθες, από το Ι/Φ ''VIRIDIANA'' σημαίας Βελγίου το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ν. Λέβιθα, με ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α., 25χρονη αλλοδαπή μέλος πληρώματος, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε αρχικά στο αεροδρόμιο Χίου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με αεροσκάφος της Π.Α. στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ''ΚΑΤ'' Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, για τραυματισμό 32χρονου ναυτικού, ειδικότητας μάγειρα Β', στο Ε/Γ-Ο/Γ ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ” Ν.Α. 620, την 14-09-2018, μετά τον απόπλου του εν λόγω πλοίου από το λιμένα Γαυρίου Άνδρου.

Ο 32χρονος ο οποίος υπέστη έγκαυμα στο δεξί χέρι, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Τήνου, για παροχή πρώτων βοηθειών.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φολεγάνδρου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ'' σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σύρο προς Πάρο – Νάξο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Θηρασιά – Θήρα – Ανάφη, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στο λιμένα Φολεγάνδρου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για λιμένα Σικίνου.

Στο ανωτέρω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση δεκαπέντε (15) επιβάτες και ένα (01) Ι.Χ.Ε. ενώ ανέμεναν προς επιβίβαση σαράντα ένας (41) επιβάτες, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Εσταυρωμένου Ηρακλείου, 51χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

 

*****

 

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Κορίνθου στην παραλία Κάτω Άσσου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL