Πρόσκρουση Ε/Γ -Ο/Γ -Τ/Χ πλοίου στη Νάξο – Πρόκληση υλικών ζημιών σε σκάφη στην Ύδρα – Διακομιδή ασθενούς -Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Προσέκρουσε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ -Ο/Γ -Τ/Χ ΄΄CALDERA VISTA΄΄ σημαίας Κύπρου στον προβλήτα του λιμένα Νάξου, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης του.
Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από λιμένες Ηρακλείου -Θήρας -Ίου με επόμενο και τελικό προορισμό το λιμένα Μυκόνου, επέβαιναν διακόσιοι είκοσι (220) επιβάτες, όλοι καλά στην υγεία τους, καθώς και ένα (01) Ι.Χ..
Από την πρόσκρουση δημιουργήθηκε σχίσιμο στο πρυμναίο αριστερό ζωνάρι, πάνω από την ίσαλο γραμμή διαστάσεων 20 εκατοστών επί 20 εκατοστών, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση.
Οι επιβάτες του ανωτέρω πλοίου καθώς και εβδομήντα πέντε (75) ακόμα που ανέμεναν στο λιμάνι της Νάξου προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας στη Μύκονο με το Ε/Γ -Ο/Γ -Τ/Χ ΄΄ΤΣΑΜΠΙΟΝ ΤΖΕΤ 1΄΄ σημαίας Κύπρου.
Από το Λιμεναρχείο Νάξου, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ΄΄CALDERA VISTA΄΄, ενώ μετά από προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα το πλοίο απέπλευσε για λιμένες Ίου -Θήρας -Ηρακλείου -Θήρας.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ύδρας, πρωινές ώρες σήμερα, ότι το ιστιοφόρο “ΦΙΛΙΑ” Ν.Π. 6887, κατά τη διάρκεια χειρισμών στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Μανδρακίου νήσου Ύδρας, έμπλεξε στην προπέλα του το σκοινί της άγκυρας του  Ε/Ρ σκάφους “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Λ.Υ. 487, με αποτέλεσμα το “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” να μετατοπιστεί στα βράχια και να προκληθούν υλικές ζημιές,.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Ύδρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των σκαφών, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν. 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ” Ν.ΣΚ. 148, 60χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα-καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, στη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΤΙΑΣ” Μυτιλήνης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL