Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Λέρο –

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Λέρο – Σύλληψη αλλοδαπής στην Πάτρα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα – Θάνατος λουόμενου στο Βόλο – Διακομιδές ασθενών

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι εννέα (29) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ν. Φαρμακονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Λέρου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

 

*****

 

Στη σύλληψη μίας 19χρονης αλλοδαπής προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή της σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στην Κέρκυρα, όταν Δ/Κ όχημα που οδηγούσε 30χρονος, παρέκκλινε της πορείας του και έπεσε εντός κυκλικού κόμβου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Άμεσα ο ανωτέρω 30χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ενώ στη συνέχεια κατόπιν ελέγχου μέθης με αλκοολόμετρο βρέθηκε η συγκέντρωση οινοπνεύματος στον ανωτέρω, σε χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, 0,92mg/l στην πρώτη μέτρηση και 1,01mg/l στη δεύτερη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 30χρονος οδηγός.

 

*****

 

 

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινἐς ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Καλλιφτέρης Άφησσου Μαγνησίας, 70χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, απογευματινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 70χρονης από το λιμένα Αγνώντα Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001 και

  • 55χρονου από το λιμένα Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Ρ-Τ/Χ ''ΜΑΡΙΑΝΗ'' Τ.Σ. 119 Α΄.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL