Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Ρόδο και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους - Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών στη Σάμο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Ανεύρεση νεκρού δελφινιού στη Σκύρο

 Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Ρόδο και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους - Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών στη Σάμο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Ανεύρεση νεκρού δελφινιού στη Σκύρο 
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου πρωινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη  πολυεστερικού σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή Αφάντου Ρόδου. 
Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και τρία ιδιωτικά σκάφη, ενώ από ξηράς έσπευσε στην περιοχή περιπολικό όχημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε το σκάφος με τους επιβαίνοντες οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν στο Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΦΡΟΝΤΑΪΤ ΚΟΥΙΝ'' και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν και αποβιβάστηκαν με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους στο Νέο Καρνάγιο Ρόδου με ασφάλεια. Πρόκειται για είκοσι ένα (21) άτομα, εκ των οποίων ένας κυβερνήτης-διακινητής, ηλικίας 23χρονών, ο οποίος και συνελήφθη.
Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.
 
       *****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα δύο (52) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX.
Συγκεκριμένα, μετά από ενημέρωση από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρειοανατολικά ν.Σάμου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων σε δυσχερή θέση.
Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου.
 
Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα πέντε (45) αλλοδαπών προέβη,πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρειοανατολικά ν.Σάμου , λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου.
Προανακρίσεις διενεργούνται από  το Λιμεναρχείο Σάμου.
 
              *****
 Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού ηλικίας 22 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Ακόμη, τρεις αλλοδαποί ηλικίας 32,29 και 22 ετών, συνελήφθησαν από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, η μεν 22χρονη κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα, με την άμεση συνέργεια του 32χρονου και του 29χρονου, οι οποίοι την συνόδευαν και επρόκειτο να ταξιδέψουν μαζί της.
  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
         *****
Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Σκύρου στη θαλάσσια περιοχή ''Ασπούς'' Σκύρου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL