Ανεύρεση σορού ανδρός αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Φλοίσβο –

Ανεύρεση σορού ανδρός αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Φλοίσβο – Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στην Κω – Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή στη Μήθυμνα

 

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Φλοίσβου, για την ύπαρξη σορού, στη θαλάσσια περιοχή της Μαρίνας Αλίμου και συγκεκριμένα στην εξωτερική πλευρά του βόρειου λιμενοβραχίονα.

Στο σημείο έσπευσαν Στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία διαπίστωσαν την ύπαρξη σορού ανδρός, άνευ ενδυμασίας, λευκής φυλής και μαύρης κόμης, έντονης τριχοφυΐας σε στήθος, πλάτη και πόδια, ύψους περίπου ενός μέτρου και ογδόντα εκατοστών (1,80m), ηλικίας περίπου 35–40 ετών, με βέρα στο δεξί χέρι και ρολόι μαύρου χρώματος στο αριστερό, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Η ανωτέρω σορός απεγκλωβίστηκε από Στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τη συνδρομή Στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ παρελήφθη από γραφείο τελετών.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κω, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στον οικείο επιβατικό λιμένα κατά την αποβίβαση από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε ο ανωτέρω να κατέχει εντός σακιδίου πλάτης εκατό (100) πακέτα τσιγάρα, ήτοι δύο χιλιάδες (2000) τεμάχια, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα προϊόντων καπνού, ενώ σύμφωνα με το Τελωνείο Κω το συνολικό ποσό διαφυγόντων δασμών και φόρων προσδιορίστηκε στα τετρακόσια πέντε ευρώ και είκοσι λεπτά (€405,20).

 

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

 

*****

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα έξι (36) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μόλυβου ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβομε ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας εκ των ανωτέρω αλλοδαπών φερόμενος ως ο χειριστής της λέμβου.

 

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL