Πυρκαγιά σε ανελκυσμένο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο Πέραμα –

Πυρκαγιά σε ανελκυσμένο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο Πέραμα – Θάνατος επιβάτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ρίο – Απαγόρευση απόπλου σε Ι/Φ σκάφος στην Κεφαλληνία – Εντοπισμός νεκρής φώκιας

 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, στο Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ'' Ν.Π. 12577, το οποίο βρισκόταν ανελκυσμένο σε χερσαίο χώρο ναυπηγείου στο Πέραμα, προς διενέργεια επισκευαστικών εργασιών.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν ότι βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση κατάσβεσης της εν λόγω πυρκαγιάς, από προσωπικό του ναυπηγείου, από το πλήρωμα του πλοίου με χρήση του μόνιμου συστήματος πυρκαγιάς αυτού, καθώς και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κερατσινίου με τη συνδρομή έξι (06) πυροσβεστικών οχημάτων.

Η ανωτέρω πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε σε χώρο εσωτερικά του πλοίου (ενδιαιτήσεις), από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατασβέστηκε πλήρως, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, παρά μόνο υλικές ζημιές σε αυτό.

Ακολούθησε η διαδικασία απάντλησης των υδάτων (λόγω συγκέντρωσης αυξημένου όγκου νερού στο εσωτερικό του πλοίου συνέπεια της κατάσβεσης), η οποία ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση εσωτερικά αντλιών και τη διάνοιξη επί της γάστρας οπής για την αποστράγγιση, προκειμένου αποφευχθεί ο κίνδυνος της θέσης του πλοίου.

Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ'' μέχρι αποκατάστασης των ζημιών και προσκόμισης πιστοποιητικού κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, βραδινές ώρες σήμερα, ότι 59χρονος αλλοδαπός επιβάτης στο Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΠΛΟΥ ΟΡΑΙΖΟΝ'' Ν.Π. 10579, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στο λιμένα Ηρακλείου πριν τον απόπλου του προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για Πειραιά, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα, ο ανωτέρω 59χρονος διεκομίσθη χωρίς τις αισθήσεις του με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ''ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ'' Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρίου, απογευματινές ώρες σήμερα, για περιστατικό τραυματισμού 15χρονου αλλοδαπού επιβάτη στο Ε/Γ-Ο/Γ ''ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΕΛΕΝΗ'' Ν.Π. 10858, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρίο για Αντίρριο.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω ενώ περπατούσε στο άνω κατάστρωμα γλίστρησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο αριστερό άνω άκρο του. Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Αντιρρίου, ο 15χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ''ΑΓΙΟΣ ΑΝΡΕΑΣ'' Γενικό Νοσοκομείο Πατρών για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

 

*****

 

Στην απαγόρευση απόπλου του Ι/Φ ''GALLIVANTER 111'' σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κεφαλληνίας, διότι κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στα ναυτιλιακά του έγγραφα, διαπιστώθηκε ότι έφερε ληξιπρόθεσμο Έγγραφο Εθνικότητας.

 

*****

 

Μία φώκια εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Πόρου Κεφαλληνίας, στην παραλία Πόρου Κεφαλληνίας, πλησίον εκβολών χειμάρρου Πόρου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL