Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Λέρο - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο - Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στη Νάξο

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Λέρο - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο - Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στη Νάξο  
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα (50) αλλοδαπών προέβησαν,  πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. 
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. σε συνεργασία με ομάδα του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε, πλησίον βραχώδους ακτής ν. Φαρμακονησίου, πνευστή λέμβο με επιβαίνοντες τους ανωτέρω αλλοδαπούς.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους,  προέβη στη διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Λακκίου Λέρου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι τριών (23) αλλοδαπών προέβη,  βραδινές ώρες χθες, σκάφος της δύναμης FRONTEX κατά τη διάρκεια περιπολίας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018”.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό ενημερώθηκε για την ύπαρξη πνευστής μηχανοκίνητης λέμβου με ικανό αριθμό επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Σάμου.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νάξου, για περιστατικό εισροής υδάτων στο Ι/Φ “MARANDA” σημαίας Τζέρσεϊ, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, βορειοανατολικά της ν. Δονούσας στον όρμο «ΚΑΛΟΤΑΡΙΤΙΣΣΑΣ» και σε απόσταση περίπου εκατό μέτρων (100m) από την ακτή.
Άμεσα στο σημείο, μετέβη το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΔΟΝΟΥΣΑ ΜΑΓΙΣΣΑ» Ν. Νάξου 63, προς παροχή τυχόν συνδρομής εφόσον απαιτούνταν,  στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν οι δύο (02) εκ των πέντε (05) επιβαινόντων του ανωτέρω Ι/Φ.
Οι επιβαίνοντες του “MARANDA” είναι όλοι καλά στην υγεία τους, από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νάξου.
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL