Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Ακυβερνησία Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Αίγινα – Διακομιδή ασθενούς

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Ακυβερνησία Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Αίγινα – Διακομιδή ασθενούς
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα πέντε (35) αλλοδαπών προέβη, βραδινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.    
 
*****
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας για περιστατικό ακυβερνησίας του Ε/Π-Τ/Ρ “ΜΙΔΑΣ” Ν.Π. 11543 έξωθεν του λιμένα Αίγινας, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Στο σημείο έσπευσε το σκάφος ”ἉΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ” Λ.Α.3135 προς παροχή συνδρομής, ενώ το “ΜΙΔΑΣ” κατέπλευσε στον οικείο λιμένα, με ίδια μέσα, μετά από απεμπλοκή σκοινιών από την προπέλα του, από ιδιώτη δύτη.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν αναφέρθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη νήσο “ΚΑΛΑΜΟ” Λευκάδας στο λιμένα “ΜΥΤΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας, με το θαλάσσιο ταξί “ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ”, Ν.Λ. 313, 88χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL