Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο και στη Μυτιλήνη – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στον Πειραιά –Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου – Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός θαλάσσιας χελώνα στο Πόρτοχέλι και ενέργειες για την διάσωσή της

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα δύο (62) αλλοδαπών προέβη, βραδινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καρλοβασίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Καρλοβασίου.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα (50) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΠΑΜΦΙΛΩΝ” Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού,  ότι το Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧVII” Ν.Π. 11483, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς Αίγινα, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή και ότι θα επέστρεφε στο λιμένα Πειραιά.
Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους δεκατέσσερις επιβάτες του.
Από τη Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του  Ε/Γ-Υ/Γ, ενώ κατόπιν  προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.
*****
Γίνεται γνωστό ότι η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου θα παραμείνει κλειστή και δεν θα λειτουργεί για την εξυπηρέτηση αναγκών ναυσιπλοΐας για κάθε Σάββατο από την 03/11/2018 έως και την 30/03/2019 .
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Πάτμου στο λιμένα Πυθαγορείου ν. Σάμου με  το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ'' Ν.Λ. 56, 76χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
*****
Εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα από τα στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος Πόρτοχελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, μία χελώνα του είδους ''ΚΑΡΕΤΑ – ΚΑΡΕΤΑ'' η οποία ήταν τραυματισμένη, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας ΄΄ΦΡΑΓΧΘΙ΄΄ βορειοανατολικά όρμου Κοιλάδας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, πραγματοποιήθηκαν όλες οι ενέργειες προκειμένου η χελώνα να περισυλλεχθεί  και  μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Θαλασσίων Χελωνών ''ΑΡΧΕΛΩΝ'' για περίθαλψη.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL