Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Αιδηψό - Κράτηση M/V πλοίου στη Θεσσαλονίκη – Διακομιδή ασθενούς – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 32 και 19 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Ειδικότερα οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
 
Επίσης, στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας..
Συγκεκριμένα,  ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα. 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αιδηψού, για περιστατικό προσάραξης του Επαγγελματικού Ι/Φ σκάφους''ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ'' Ν. Καβάλας 391, στη θαλάσσια περιοχή ΄΄ΛΙΧΟΝΗΣΙΑ΄΄ βόρειου Ευβοϊκού κόλπου , με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.
Άμεσα προς παροχή συνδρομής έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το αλιευτικό σκάφος ΄΄ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ΄΄ Ν.Α. 37 με τη συνδρομή του οποίου το ''ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ'' αποκολλήθηκε.
Το ανωτέρω ιστιοφόρο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι Αγίου Γεωργίου Λιχάδος Εύβοιας, όπου από το Λιμεναρχείο Αιδηψού, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα .
*****
Το μέτρο της κράτησης (DETENTION)  επιβλήθηκε στο Μ/V “STELLA DI MARE” σημαίας Comoros, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο επιθεωρητή της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, διότι διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις–αντικανονικότητες του παραρτήματος Χ της ΚΟ 2009/16/ΕΚ. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη βραδινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ” Ν.ΣΚ. 148, 67χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
*****
Μία χελώνα του είδους ''πρασινοχελώνα - μύδας'', εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Ζέας, στη θαλάσσια περιοχή όρμου ΄΄ΜΟΥΝΙΧΙΑΣ΄΄.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL