Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Κάλυμνο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Πρέβεζα –

Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Κάλυμνο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Πρέβεζα – Σύλληψη αλλοδαπών στη Λευκάδα – Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος Κ/Ζ πλοίου στην Κέρκυρα
 
 
Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ι/Φ “SULTANA” σημαίας Cayman Islands, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν.Καλύμνου.
Άμεσα στο σημείο, μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ “ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ” Λ.Κ. 315, το οποίο ρυμούλκησε το “SULTANA”, στο λιμένα Καλύμνου, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού.
 
*****
 
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού “ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ” Πρέβεζας, όταν 51χρονη οδηγός δίκυκλου οχήματος, έχασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία τον έλεγχο του, με αποτέλεσμα το όχημα να ανατραπεί και  η οδηγός να τραυματισθεί στο κεφάλι. 
Η 51χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου παραμένει για προληπτικούς λόγους, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
 
 
*****
 
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 50 και 27 ετών, προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Λευκάδας.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 0.3 ν.μ. βόρεια της νησίδας “ΣΕΣΟΥΛΑ” ν.Καλύμνου, το Ι/Φ “CASPER” σημαίας Η.Π.Α. με Κυβερνήτη τον 50χρονο, να μεταφέρει από κοινού με τον  27χρονο, έναν 53χρονο αλλοδαπό, στερούμενο ταξιδιωτικών εγγράφων.
Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος, καθώς και ένα (01) κινητό τηλέφωνο. 
 
*****
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από το ναυτικό πράκτορα του Κ/Ζ πλοίου “OOSTERDAM” σημαίας Ολλανδίας, για τραυματισμό, μετά από πτώση, 41χρονου αλλοδαπού, μέλους πληρώματος του εν λόγω πλοίου. 
Το “OOSTERDAM” κατέπλευσε στο λιμένα Κέρκυρας, από όπου ο ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και διεκομίσθη σε ιδιωτική κλινική , όπου παραμένει νοσηλευόμενος, ενώ το εν λόγω Κ/Ζ απέπλευσε προς λιμένα Κατακολου.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL