Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο και σύλληψη του χειριστή της λέμβου που τους μετέφερε – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο - Αποβίβαση τραυματία από Κ/Ζ πλοίο στην Πύλο – Εντοπισμός νεκρού δελφινιού στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο και σύλληψη του χειριστή της λέμβου που τους μετέφερε – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο - Αποβίβαση τραυματία από Κ/Ζ πλοίο στην Πύλο – Εντοπισμός νεκρού δελφινιού στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας
 
 
 Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα δύο (32) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Σάμου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Σάμο, ενώ εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 29χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.
   Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σάμου. 
 
                                                                          *****
     Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα επτά (57) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
  Ειδικότερα, Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου ''Πράσο'' ν. Σάμου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
   Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του  πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.
   Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
 
                                                                          *****
  Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πύλου, πρωινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 34χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος του Κ/Ζ πλοίου “AIDABLU” σημαίας Ιταλίας, έχρηζε  άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
  Το ανωτέρω πλοίο αγκυροβόλησε στον όρμο Ναβαρίνου, απ΄ όπου ο 34χρονος παρελήφθη από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  και μεταφέρθηκε στο λιμένα Πύλου.
   Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πύλου, για παροχή των πρώτων βοηθειών και από εκεί διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο,  ενώ το “AIDABLU” απέπλευσε για συνέχιση του προγραμματισμένου του δρομολογίου. 
 
                                                                            *****
     Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό από τη Λιμενική Αρχή Αγίων Θεοδώρων στη θαλάσσια περιοχή Πευκάκια.
       Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL