Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Σάμο – Εντοπισμός όπλου στη Βουλιαγμένη – Διακομιδή ασθενών

Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Σάμο Εντοπισμός όπλου στη Βουλιαγμένη Διακομιδή ασθενών

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα έξι (66) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΜΥΣΤΕΓΝΩΝ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας εκ των ανωτέρω ως ο χειριστής της λέμβου.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στην παραλιακή οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη Σάμου, όταν δίκυκλο όχημα, με οδηγό 32χρονη αλλοδαπή, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, με οδηγό έναν 64χρονο ημεδαπό.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε η οδηγός του δικύκλου, η οποία διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, ενώ σε έλεγχο αλκοόλ που διενεργήθηκε, προέκυψαν θετικά αποτελέσματα για την εν λόγω οδηγό.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

 

Ένα υποπολυβόλο όπλο (χωρίς γεμιστήρα και φυσίγγια) βρέθηκε από λουόμενο, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ''ΔΕΥΤΕΡΑ ΛΙΜΑΝΑΚΙΑ'' Βουλιαγμένης, σε βάθος περίπου δώδεκα μέτρων (12m) και σε απόσταση περίπου τριών μέτρων (3m)από την ακτή.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745, 88χρονη και 82χρονος, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL