Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στη Νεάπολη Βοιών – Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στο Γύθειο – Σύλληψη ημεδαπού στην Κάλυμνο

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στη Νεάπολη Βοιών – Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στο Γύθειο – Σύλληψη ημεδαπού στην Κάλυμνο

 

Στον εντοπισμό τριάντα ενός (31) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών, καθώς και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση ενός ιστιοφόρου σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά Μονεμβασιάς - Μυρτώο πέλαγος.

Άμεσα απέπλευσαν περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του ανωτέρω ιστιοφόρου, προσαραγμένο σε βραχώδες σημείο της περιοχής ''ΑΚΡΑ ΚΑΜΗΛΙ'', καθώς και είκοσι επτά (27) αλλοδαπών στην ξηρά. Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στη Νεάπολη Βοιών με μέριμνα στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που έσπευσαν στο σημείο, ενώ λίγο αργότερα παραδόθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης έξι (06) επιπλέον αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί στην ευρύτερη περιοχή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος που παραμένει προσαραγμένο στο σημείο χωρίς να έχει προκληθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ δύο (02) εκ των ανωτέρω αλλοδαπών, ηλικίας 42 και 45 ετών, συνελήφθησαν φερόμενοι ως διακινητές.

 

*****

 

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πρωινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση του Ι/Φ ''SALT HEART'' σημαίας Delaware, στη θαλάσσια περιοχή του Λακωνικού κόλπου.

Άμεσα απέπλευσε προς παροχή τυχόν συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ με επιβαίνοντες δύο (02) αλλοδαπούς καλά στην υγεία τους, και το συνόδευσε στο λιμένα Γυθείου, όπου κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια.

Από τη Λιμενική Αρχή Γυθείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SALT HEART'' λόγω μη λειτουργίας του ηλεκτρικού συστήματος (εργάτη) της άγκυράς του.

 

*****

 

Για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης κατά ενός 46χρονου, για εξύβριση και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου (κατσαβίδι) συνελήφθη ένας 50χρονος, πρωινές ώρες σήμερα, από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω αντικείμενο, το οποίο παρέδωσε αυτοβούλως ο συλληφθείς.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL