Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Βόλο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους στη Ρόδο – Συνέχεια ενημέρωσης για σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα την 03/11/2018 – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Πτώση γυναίκας στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη - Διακομιδή ασθενούς –

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Βόλο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους στη Ρόδο – Συνέχεια ενημέρωσης για σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα την 03/11/2018 – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Πτώση γυναίκας στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη - Διακομιδή ασθενούς  – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Βόλου, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΩΤΕΥΣ'' Ν.Π. 4007, ότι κατά την διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στον λιμένα Βόλου παρουσιάστηκε απότομη πτώση πίεσης ελαίου στη δεξιά ηλεκτρογεννήτρια.
Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα του Βόλου προερχόμενο από λιμένα Σκιάθου αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους 137 επιβάτες, τα 24 Ι.Χ.Ε. οχήματα, τα 07 Φ/Γ και τα 5 δίκυκλα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΠΡΩΤΕΥΣ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου  από τον κυβερνήτη περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, για μηχανική βλάβη του Ε/Γ -Τ/Ρ «ΛΕἸ'ΝΤΥ Σ» Ν.Ρ. 293 το οποίο βρισκόταν 1,5 ν.μ. από τις ακτές Ιαλυσού ν. Ρόδου.
Το ανωτέρω σκάφος είχε αποπλεύσει από λιμένα Μανδρακίου προς λιμένα Πανορμίτη Σύμης με δεκατέσσερις (14) επιβάτες και δύο (02) άτομα πλήρωμα.
Το «ΛΕἸ'ΝΤΥ Σ» κατέπλευσε συνοδεία του Π.Λ.Σ. με ασφάλεια στο λιμένα Μανδρακίου Ρόδου όπου αποβιβάστηκαν οι επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση,  απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Στη σύλληψη ενός 19χρονου αλλοδαπού για δήλωση ψευδών στοιχείων προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατά τη διάρκεια σήμανσης του, μετά την χθεσινή του σύλληψη για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα, με χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου διαπιστώθηκε ότι κατά την προανακριτική διαδικασία δήλωσε ψευδή στοιχεία.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.
*****
Στη σύλληψη μίας 21χρονης και μίας 19χρονης αλλοδαπής και του 43χρονου αλλοδαπού άμεσου συνεργού τους προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω αλλοδαπές να κατέχουν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, να αποπειράται να εξέλθει παράνομα της χώρας με την άμεση συνέργεια του 43χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τις συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί τους με το ως άνω πλοίο.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
Επίσης, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 30 και 18 ετών αντίστοιχα προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για πτώση ατόμου στη θαλάσσια περιοχή παλαιάς παραλίας Θεσσαλονίκης.
Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώνοντας πως επρόκειτο για 39χρονη, η οποία ανασύρθηκε από τη θάλασσα, με τη συνδρομή περαστικών.
Η 39χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» για ιατρικές εξετάσεις, απ' όπου εξήλθε.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Κουκουναριών ν. Σκιάθου στο λιμένα Πλατανιά Πηλίου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ'' Ν. Σκιάθου 158, 82χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
*****
Μία χελώνα του είδους ''ΚΑΡΕΤΤΑ -ΚΑΡΕΤΤΑ'', εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας ΄΄ΑΜΜΟΥΔΑΡΑΣ΄΄.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL