Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους – Τροχαία ατυχήματα με τραυματισμό στη Χίο και το Ηράκλειο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους – Τροχαία ατυχήματα με τραυματισμό στη Χίο και το Ηράκλειο –  Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα  
 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαπέντε (15) αλλοδαπών και στη σύλληψη του 19χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβη βραδινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν.Σάμου, μηχανοκίνητη λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Σάμο.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, στη χερσαία ζώνη λιμένα Χίου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό μία 22χρονη, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 29χρονος αλλοδαπός.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 29χρονου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα, στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου “ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ”, για παροχή πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
 
*****
 
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, επί της οδού Νεάρχου και τέρμα Καζαντζίδη στο Ηράκλειο, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 45χρονο, συγκρούστηκε με ποδήλατο στο οποίο επέβαινε ένας 42χρονος.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 45χρονου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, για παροχή πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 18χρονου αλλοδαπού και της 44χρονης αλλοδαπής άμεσης συνεργού του, προέβησαν απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε ο 18χρονος  να αποπειράται να εξέλθει παράνομα της χώρας με την  άμεση συνέργεια της 44χρονης η οποία κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό του, πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο συνοδεύοντας τον μέχρι τον έλεγχο διαβατηρίων του επιβατικού σταθμού .
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Επίσης, στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο που θα απέπλεε για λιμάνι της Ιταλίας, κατελήφθη να διευκολύνει την παράνομη έξοδο ενός 11χρονου αλλοδαπού, κατέχοντας και επιδεικνύοντας για λογαριασμό του ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, συνοδεύοντας και ταξιδεύοντας μαζί του.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL