Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους στην Αγία Γαλήνη –

Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους στην Αγία Γαλήνη – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεσημβρινές ώρες χθες, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση σκάφους αγνώστων λοιπών στοιχείων, με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Κρήτης.
Άμεσα υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες προς εντοπισμό του ανωτέρω σκάφους, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αεροσκάφος δύναμης FRONTEX καθώς και από τρία (03) παραπλέοντα πλοία. Το παραπλέον Φ/Γ ''BASTOGNE'' σημαίας Βελγίου, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Γαύδου το ανωτέρω σκάφος με επιβαίνοντες είκοσι εννέα (29) αλλοδαπούς, τους οποίους και περισυνέλεξε.
Οι διασωθέντες αφού μετεπιβιβάστηκαν στο Ε/Π-Α/Κ ''ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ'' Ν.Χ. 182, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Αγίας Γαλήνης. 
Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, από το Λιμενικό Σταθμό Αγίας Γαλήνης, συνελήφθησαν τρεις (03) εκ των διασωθέντων, ηλικίας 40, 31 και 28 ετών, ως οι διακινητές των υπολοίπων.
 
*****
 
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν ο μεν πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και η δε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****  
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Αλόννησου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π.10001, 86χρονης, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL