Τραυματισμός λιμενεργάτη στη Θεσσαλονίκη – Θαλάσσια ρύπανση στη Ζάκυνθο - Εντοπισμός τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας στην Ερμιόνη

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες σήμερα, για τον τραυματισμό ενός 22χρονου λιμενεργάτη εντός του Φ/Γ ''PAPUA'' σημαίας Cayman Islands, το οποίο βρισκόταν στο ΝΤΟΚ 24 του λιμένα Θεσσαλονίκης .
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εργασίας του τραυματίστηκε στο αριστερό του φρύδι και  διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα ου ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.
*****
Θαλάσσια ρύπανση διαπιστώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ζακύνθου στην προβλήτα του λιμένος, αποτελούμενη από δύο (02) κηλίδες πετρελαιοειδών μιγμάτων έκτασης  δύο επί τρία (2x3) μέτρα έκαστη και η οποία προερχόταν από Α/Κ σκάφος.
Άμεσα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής τοποθέτησαν περί τις πενήντα (50) απορροφητικές πετσέτες προς απορρόφηση της εν λόγω ρύπανσης, με ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ συνελήφθη ο 35χρονος επιβαίνων σε αυτό.
Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από τα στελέχη του Λιμενικού Τμήματος Ερμιόνης  τραυματισμένη, στη θαλάσσια περιοχή όρμου Κουβέρτας Ερμιονίδας.
Η χελώνα περισυνελέγη από τα ανωτέρω στελέχη και πρόκειται να μεταφερθεί στον Πειραιά ώστε να παραληφθεί από μέλη του Κέντρου Διάσωσης Αρχελών, προκειμένου να αναλάβει την περίθαλψή της.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL