Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Βύθιση Ι/Φ σκάφους στο Φισκάρδο – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στη Μύκονο

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Βύθιση Ι/Φ σκάφους στο Φισκάρδο – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στη Μύκονο
 
  Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα έξι (56) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σκάφος της δύναμης FRONTEX κατά τη διάρκεια περιπολίας του, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018”.
  Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου.
  Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
    
                                                                             *****
  Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Φισκάρδου για βύθιση του Ι/Φ σκάφους ΄΄OREA, SOΙ΄΄ σημαίας Γερμανίας, κενό επιβαινόντων, το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο στον οικείο  λιμένα, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
  Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το εν λόγω Ι/Φ πρόκειται να ανελκυστεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη, μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
  Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ΄΄OREA, SOΙ΄΄, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
                                                                            *****
Μία θαλάσσια χελώνα, του είδους “Καρέτα-Καρέτα”,  εντοπίστηκε νεκρή πρωινές ώρες σήμερα, στηv περιοχή ΄΄ΦΤΕΛΙΑ'' ν.Μυκόνου.
        Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL