Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο και σύλληψη των δύο αλλοδαπών χειριστών του σκάφους που τους μετέφερε - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδή ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στην

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο και σύλληψη των δύο αλλοδαπών χειριστών του σκάφους που τους μετέφερε - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδή ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στην Κω 
 
 
  Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα (50) αλλοδαπών προέβη πρωινές ώρες σήμερα πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.
   Συγκεκριμένα, το παραπάνω πλωτό σκάφος FRONTEX, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα σκάφους FRONTEX προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου, ενώ αναγνωρίστηκαν οι δύο (02) αλλοδαποί χειριστές του σκάφους που τους μετέφερε, ηλικίας 20 και 27 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν από στελέχη του Λιμεναρχείου Σάμου.
    Προανάκριση διενεργείται  από  την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
                                                                                  *****
  Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα τεσσάρων (54) αλλοδαπών προέβησαν,  πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής. 
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Βενετικού ν. Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
  Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
                                                                                 *****
 
  Στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
  Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο,  με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
                                                                                 *****
        Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Πάτμου στο λιμένα Πυθαγορείου ν. Σάμου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ  «ΔΕΛΦΙΝΙ» Ν. Λέρου 56, ένας 72χρονος και ένας 78χρονος, ο οποίος έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
                                                                                  *****
 Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα-καρέτα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Κω στην παραθαλάσσια περιοχή Λάμπης Κω.
 Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL