Προσάραξη Ρ/Κ στην Κρήτη – Παραλαβή με ελικόπτερο Π.Α. μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στη Ρόδο – Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με ανεύρεση σορού ανδρός αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Θάσο την 06-12-2018 – Εντοπισμός επικίνδυνου φορτίου στο Ηράκλειο

Προσάραξη Ρ/Κ στην Κρήτη – Παραλαβή με ελικόπτερο Π.Α. μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στη Ρόδο – Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με ανεύρεση σορού ανδρός αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Θάσο την 06-12-2018 – Εντοπισμός επικίνδυνου φορτίου στο Ηράκλειο
    
Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου, Κόκκινου Πύργου, Καλών Λιμένων, Ρεθύμνου και Αγίας Γαλήνης, για περιστατικό προσάραξης του Ρ/Κ “VIKING” σημαίας Τυνησίας, κενό φορτίου, στη θαλάσσια περιοχή όρμου “ΜΕΣΑΡΙΑΣ” νότια ν.Κρήτης, με οκτώ (08)  αλλοδαπούς, μέλη πληρώματος.
  Το εν λόγω πλοίο μαζί με ρυμουλκούμενη φορτηγίδα, είχε αποπλεύσει από Αλεξάνδρεια Αιγύπτου με προορισμό τη Μαγιόρκα Ισπανίας.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης  Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.  στο σημείο κατέπλευσαν προς παροχή συνδρομής, ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ”, με τη συνδρομή των οποίων τα οκτώ μέλη πληρώματος βγήκαν με ασφάλεια στην ακτή, απ'όπου διεκομίσθησαν στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, για ιατρικές εξετάσεις. 
Το Ρ/Κ “VIKING” παραμένει στο σημείο ημιβυθισμένο και η φορτηγίδα “NEPTUN KHAN” βρίσκεται προσαραγμένη πλησίον του, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, 
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Κόκκινου Πύργου, ενώ ο Πλοίαρχος του Ρ/Κ πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.  
 
*****
 
Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, 53χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος του Φ/Γ  “ΑΔΑΜΑΣ” Ν.Π. 11551, το οποίο έπλεε με προορισμό το λιμένα Βόλου, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο ελικοδρόμιο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. 
 
 
*****
 
Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναγνωρίστηκε η σορός άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, που βρέθηκε απογευματινές ώρες χθες στη θαλάσσια περιοχή  Παναγιάς  ν. Θάσου.
Πρόκειται για αλλοδαπό, ηλικίας 54 ετών.
 
*****
 
Κατά τη διάρκεια ελέγχου, πρωινές ώρες σήμερα, στον λιμένα Ηρακλείου, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντοπίστηκε επικαθήμενο όχημα, εντός του οποίου υπήρχαν 48 πλαστικά μπιτόνια των 35 κιλών έκαστο, που περιείχαν νιτρικό οξύ, η μεταφορά του οποίου απαγορεύεται να διεξάγεται με κανονικά δρομολόγια Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το φορτίο, το οποίο στη συνέχεια αποδόθηκε με μεσεγγύηση, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL