Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών στη Μήθυμνα και στην Αλεξανδρούπολη –

Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών στη Μήθυμνα και στην Αλεξανδρούπολη – Θάνατος επιβάτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου – Προσάραξη Ε/Ρ–Α/Ψ  σκάφους στην Καρδάμαινα
    
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τεσσάρων (44) αλλοδαπών προέβη,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX κατά τη διάρκεια περιπολίας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018”.
Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του ανωτέρω πλωτού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑ ΜΗΘΥΜΝΑ - ΓΑΒΑΘΑ”, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα “ΚΑΒΑΚΙ” Πέτρας Λέσβου.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.
 
*****
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι επτά (27) αλλοδαπών προέβησαν,  πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. 
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΔΙΚΕΛΛΩΝ” Μάκρης Αλεξανδρούπολης, πνευστή  μηχανοκίνητη λέμβο με επιβαίνοντες τους εν λόγω αλλοδαπούς.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους, προέβη στη διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, ότι 57χρονος επιβάτης στο Ε/Γ -Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ”, το οποίο προερχόταν από Πειραιά – Χίο, αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του. 
Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι, ο 57χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και με τη συνοδεία περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης “ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ” όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καρδάμαινας, για περιστατικό προσάραξης του ιδιωτικού σκάφους αναψυχής “ΜΠΑΡΜΠΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ” Λ.Κ. 891, με πέντε (05) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή εξωτερικά του λιμενοβραχίονα “ΜΑΣΤΙΧΑΡΙΟΥ” ν. Κω.
Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώνοντας τα ανωτέρω καθώς και ότι οι επιβάτες του σκάφους είχαν αποβιβαστεί στα βράχια του λιμενοβραχίονα, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός.
Κατά δήλωση του Κυβερνήτη έπαυσε η λειτουργία μηχανής του σκάφους, με αποτέλεσμα αυτό να προσαράξει στα βράχια, ενώ με μέριμνα του ιδιοκτήτη πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκόλλησης του.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL