Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σύμη – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Αποβίβαση ασθενή μέλους πληρώματος από Δ/Ξ στην Παλαιοχώρα – Μηχανική βλάβη Α/Κ σκάφους στη Χίο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σύμη – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο –  Αποβίβαση ασθενή μέλους πληρώματος από Δ/Ξ στην Παλαιοχώρα – Μηχανική βλάβη Α/Κ  σκάφους στη Χίο –  Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα
 
 
   Στον εντοπισμό και τη διάσωση πέντε (05) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
  Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε δύσβατη περιοχή της νήσου “ΝΙΜΟΣ” Σύμης από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε συνεργασία με κλιμάκιο στελεχών του Λιμεναρχείου Σύμης, όπου και διασώθηκαν.
      Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή Σύμης.
 
        *****
    Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα επτά (37) αλλοδαπών προέβη,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.
    Ειδικότερα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Σάμου, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
   Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.
    Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
    *****
   Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Παλαιοχώρας, ότι 54χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος του Δ/Ξ “ALBURAQ” σημαίας Παναμά, το οποίο βρισκόταν 30ν.μ. νότια της Παλαιοχώρας Χανίων, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
  Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε τον ανωτέρω ασθενή και τον μετέφερε στο λιμένα ''Τηγάνι'' Παλαιοχώρας, όπου παρελήφθη και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κανδάνου.
     
    *****
 
  Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χίου ότι το Α/Κ “ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ” Ν.Χ. 750, με δύο επιβαίνοντες, παρουσίασε μηχανική βλάβη ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της νησίδας “ΠΑΣΣΑΣ” Οινουσσών Χίου.
  Για το σημείο απέπλευσαν ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ “ΜΙΧΑΛΗΣ” Ν.Χ. 258, το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το εν λόγω Α/Κ στο λιμένα Χίου, με τη συνοδεία του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
 
  Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 22 και 32 ετών αντίστοιχα  προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
  Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας στον επιβατικό σταθμό του λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
  Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
  
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL